A Red Bull továbbra is alternatív motort akar 2017-től

Csupán egy évre állapodott meg jelenlegi motorpartnerével, a Renault-val a Red Bull Racing csapata – az osztrákok továbbra is bíznak abban, hogy 2017-től megvalósul az alternatív motorokra vonatkozó elképzelés.


Csupán egy évre állapodott meg jelenlegi motorpartnerével, a Renault-val a Red Bull Racing csapata – az osztrákok továbbra is bíznak abban, hogy 2017-től megvalósul az alternatív motorokra vonatkozó elképzelés.

A Red Bull pénteken jelentette be, hogy 2016-ban is a Renault erőforrásait használja a Forma-1-ben – igaz, a V6-os aggregátok új szponzoruk, a TAG Heuer nevét viselik majd.

Szintén mai hír, hogy a Renault megerősítette, átveszi az irányítást a Lotus alakulata felett, így 2016-tól gyári csapatként tevékenykedik a Forma-1-ben.

Dr. Helmut Marko, a Red Bull motorsport-tanácsadója a SpeedWeek című lapnak nyilatkozva elmondta, ugyanazt az aggregátot használják majd jövőre, mint a Renault gyári csapata.

„Ugyanolyan szinten kapjuk majd meg a Renault-motorokat, mint a gyári csapat” – szögezte le a szakember.

„A svájci Mario Illien Ilmor nevű vállalatával közreműködik majd a Renault-val a fejlesztésekben. A Renault nevében teszi majd mindezt Viry-Châtillonban. A mi motorunk TAG-Heuer néven fut majd.”

„Természetesen örülök, hogy végre rendeződött a dolog. Annak különösen, hogy a Renault végre döntött a Lotus átvételéről, egyúttal F1-ben maradásáról.”

„A mi megállapodásunk egy évre szól. Továbbra is reménykedünk abban, hogy 2017-től lesz alternatív motor – vagy pedig 2016-ban a Renault olyan jól fejleszt, hogy hosszabbítunk.”

„A Renault által prezentált koncepció jó. Most a gyakorlatban is tiszteletben kell tartaniuk azt, amit ígértek. A kérdés csak az, milyen gyorsan tudják ezt megvalósítani.”

Bár a sokáig elhúzódó bizonytalanság miatt a Red Bull új autójának fejlesztése is nehézkesen ment, Marko biztos benne, hogy az első, február 22-én esedékes előszezoni tesztre elkészülnek majd.

„Habár kéthónapos csúszással kell megbirkóznunk, meg fogjuk csinálni! Ott leszünk az első barcelonai teszten” – mondta a szakember, majd hozzátette azt is, sem a Red Bullnál, sem a jövőre már Ferrari-motorokat használó Toro Rossónál nem lesz versenyzőcsere.

„Nem lesz változás a versenyzőfelállásban. Mind a négy versenyző marad. Daniel Ricciardo és Daniil Kvyat a Red Bull Racingnél, Max Verstappen és Carlos Sainz pedig a Toro Rossónál.”

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!