A Red Bull továbbra is dühös Hamilton „amatőr” és „veszélyes” hibája miatt - F1VILÁG.HU

A Red Bull továbbra is dühös Hamilton „amatőr” és „veszélyes” hibája miatt

HIRDETÉS
Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke továbbra is dühös, szerinte ugyanis a hétszeres világbajnok Lewis Hamilton amatőr hibájával óriási veszélybe sodorta Max Verstappent. A szakember szerint örülhetnek, hogy nem sérült meg valaki a vasárnapi Brit Nagydíjon.
MONTE-CARLO, MONACO - MAY 22: Red Bull Racing Team Principal Christian Horner and Max Verstappen of Netherlands and Red Bull Racing talk in the garage during final practice prior to the F1 Grand Prix of Monaco at Circuit de Monaco on May 22, 2021 in Monte-Carlo, Monaco. (Photo by Mark Thompson/Getty Images)

Hamilton és Verstappen a silverstone-i verseny első körében ütközött össze nagy tempónál a Copse nevű gyors jobbosban, és míg a címvédő folytatni tudta a küzdelmet, sőt, meg is nyerte a versenyt, Verstappen nagy tempóval a gumifalnak csapódott.

A holland szerencsére nem sérült meg komolyan, még vasárnap este kiengedték a kórházból, azóta már monte-carlói otthonában készül a Magyar Nagydíjra – csak a nyakát fájlalja kissé.

Hamiltont 10 másodperces időbüntetéssel sújtották a versenybírók, a Red Bullnál viszont továbbra is nagyon dühösek az angolra. Christian Horner szerint elfogadhatatlan, hogy egy hétszeres világbajnok ilyen hibát kövessen el, amivel ráadásul nagy veszélybe sodorta Verstappent.

„Természetesen kockára tette a biztonságot. Azt gondolom, hogy minden versenyző tudja, hogy abban a kanyarban rendkívül-rendkívül kockázatos. Nem szúrod be ott a kereked anélkül, hogy ne járna komoly következményekkel” – mondta a szakember.

„Szerencsések voltunk, hogy egy 51G-s becsapódás után nem sérült meg senki. És emiatt vagyok a leginkább dühös! Egyszerűen rosszul mérte fel, és egy kétségbeesett manőver volt – szerencsére megúsztuk. Lehetett volna sokkal rosszabb is, és a 10 másodperces büntetés elég haloványnak tűnt.”

„Szerintem felülnézetből jól látszik, hogy Hamilton szélesen vette a kanyart, mert túl nagy tempót vitt bele. Ez az előzés nem jöhetett volna össze.”

„Egy hétszeres világbajnoktól ez egy amatőr hiba volt, egy kétségbeesett hiba, és nagyon-nagyon szerencsések voltunk, hogy valaki nem sérült meg súlyosan.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!