Friss hírek

A Red Bull továbbra is dühös Hamilton „amatőr” és „veszélyes” hibája miatt

Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke továbbra is dühös, szerinte ugyanis a hétszeres világbajnok Lewis Hamilton amatőr hibájával óriási veszélybe sodorta Max Verstappent. A szakember szerint örülhetnek, hogy nem sérült meg valaki a vasárnapi Brit Nagydíjon.

Hamilton és Verstappen a silverstone-i verseny első körében ütközött össze nagy tempónál a Copse nevű gyors jobbosban, és míg a címvédő folytatni tudta a küzdelmet, sőt, meg is nyerte a versenyt, Verstappen nagy tempóval a gumifalnak csapódott.

A holland szerencsére nem sérült meg komolyan, még vasárnap este kiengedték a kórházból, azóta már monte-carlói otthonában készül a Magyar Nagydíjra – csak a nyakát fájlalja kissé.

Hamiltont 10 másodperces időbüntetéssel sújtották a versenybírók, a Red Bullnál viszont továbbra is nagyon dühösek az angolra. Christian Horner szerint elfogadhatatlan, hogy egy hétszeres világbajnok ilyen hibát kövessen el, amivel ráadásul nagy veszélybe sodorta Verstappent.

„Természetesen kockára tette a biztonságot. Azt gondolom, hogy minden versenyző tudja, hogy abban a kanyarban rendkívül-rendkívül kockázatos. Nem szúrod be ott a kereked anélkül, hogy ne járna komoly következményekkel” – mondta a szakember.

„Szerencsések voltunk, hogy egy 51G-s becsapódás után nem sérült meg senki. És emiatt vagyok a leginkább dühös! Egyszerűen rosszul mérte fel, és egy kétségbeesett manőver volt – szerencsére megúsztuk. Lehetett volna sokkal rosszabb is, és a 10 másodperces büntetés elég haloványnak tűnt.”

„Szerintem felülnézetből jól látszik, hogy Hamilton szélesen vette a kanyart, mert túl nagy tempót vitt bele. Ez az előzés nem jöhetett volna össze.”

„Egy hétszeres világbajnoktól ez egy amatőr hiba volt, egy kétségbeesett hiba, és nagyon-nagyon szerencsések voltunk, hogy valaki nem sérült meg súlyosan.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!