Friss hírek

A Red Bull továbbra sem állít fel csapatsorrendet

Habár koreai kiesését követően 25 pontos hátrányból várja a folytatást Sebastian Vettel, a csapatot irányító Christian Horner elmondta, továbbra sem kérik arra, hogy támogassa kedvezőbb pozícióban lévő csapattársát, Mark Webbert a bajnoki címért folytatott küzdelemben.


Habár koreai kiesését követően 25 pontos hátrányból várja a folytatást Sebastian Vettel, a csapatot irányító Christian Horner elmondta, továbbra sem kérik arra, hogy támogassa kedvezőbb pozícióban lévő csapattársát, Mark Webbert a bajnoki címért folytatott küzdelemben.

A szombati parádés időmérőt követően rémálommal ért fel a mai verseny az energiaital-gyárosok számára, hiszen míg Mark Webber egy baleset, addig Vettel műszaki hiba miatt adta fel a futamot.

Hirdetés
 

Vettel hátránya ezzel 25 pontosra duzzadt a futamot megnyerő Fernando Alonsóval szemben, aki immáron vezeti a világbajnoki tabellát, míg ausztrál márkatársa 11 ponttal lemaradva készülhet a soron következő Brazil Nagydíjra.

A Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner elmondta, hibás döntés volna arra kérni Vettelt, hogy támogassa Webbert a bajnoki címért folytatott küzdelemben.

„Mint azt láthattuk ma, a futam bizonyos pontjain más és más versenyzők vezették a bajnoki tabellát. Hatalmas ajándékkal leptük meg Fernandót [Alonso] és csapatként meg kell vizsgálnunk ezt a helyzetet, de láthattuk, milyen gyorsan változhat a helyzet” – mondta a szakember a BBC riporterének kérdésére.

„A tavalyi pontrendszer szerint mindössze 10 pont a különbség Sebastian és Fernando között, és nyilvánvalóan Mark még közelebb van, szóval a taktikánk az, hogy mindkét versenyzőnket nyomjuk előre.”

„Hibás döntés volna arra kérni (Vettelt), hogy támogassa csapattársát. Senkinek sincs kristálygömbje, és ha bárki tudott volna jósolni a mai versenyre, az nagyon-nagyon jó munkát végzett volna.”

„Ennek a világbajnokságnak az Abu Dhabi-i Nagydíj utolsó köréig nincs vége, s egészen addig keményen fogjuk nyomni.”

Horner elismerte, kiábrándító, hogy nulla ponttal zárták a vasárnapi viadalt azután, hogy szombaton kibérelték az első rajtsort.

„Néha az autóverseny kegyetlen tud lenni és a Red Bullnak most épp egy ilyen napja volt. Sebastian és a csapat mindent remekül csinált, remekül olvasta a taktikát és a körülményeket.”

„Sebastian folyamatosan uralma alatt tartotta a versenyt, majdnem a végéig, aztán egy katasztrofális motorhiba megfosztotta őt a biztos győzelemtől.”

A szakember hozzátette, Webberre se jellemző, hogy sokat hibázik, azonban a mai napon túl nagy árat fizetett egy kisebb bakiért.

„Nem követett el sok hibát idén, de sajnos ma az egyikért túl nagy árat fizetett. Mark természetesen keserű és mérges a ma történtek miatt, de vissza fog vágni.”

„Valencia után – amikor utoljára kiesett – visszatért és megnyerte a következő futamot. Vissza fog vágni Brazíliában, hiszen egy olyan pályáról van szó, amit nagyon élvez.”

„Sebastian pedig rendkívül megértő. Megbirkózott a problémával. Elég kegyetlen a sors számára, hiszen nem ez volt az első eset, és elveszíteni egy biztos győzelmet nagyon kemény dolog.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!