A Red Bull úgy érezte, a Mercedes felé hajlik az FIA keze - F1VILÁG.HU

A Red Bull úgy érezte, a Mercedes felé hajlik az FIA keze

HIRDETÉS
Több alkalommal is egyeztetett a Nemzetközi Automobil Szövetséggel (FIA) a Red Bull Forma-1-es csapata az idei szezon során, sokszor úgy érezték ugyanis, a testület a Mercedes javára dönt bizonyos kérdésekben.
BAKU CITY CIRCUIT, AZERBAIJAN - JUNE 06: Max Verstappen, Red Bull Racing RB16B during the Azerbaijan GP at Baku City Circuit on Sunday June 06, 2021 in Baku, Azerbaijan. (Photo by Charles Coates / LAT Images)

A 2021-es szezon a Red Bull és a Mercedes, illetve Max Verstappen és Lewis Hamilton elképesztő küzdelmét hozta. Két futam van még hátra az idényből, és sem az egyéni, sem a konstruktőri bajnokság sorsa nem dőlt még el.

Amellett, hogy a pályán is kiélezett küzdelem zajlik a bajnokaspiránsok között, azon kívül is öldöklő a harc. A bajnokság első felében a Mercedes indított támadást a Red Bull ellen, mondván, az energiaital-gyárosok hajlékony hátsó szárnyakat használnak, majd az osztrákok túl gyors kerékcseréi kerültek a figyelem középpontjába.

Helmut Marko, a Red Bull tanácsadója elárulta, úgy érezték, egy kicsit egyoldalú döntések születtek az idény elején.

„Amikor a Mercedesnél látták, hogy egy szinten vagyunk, vagy talán még gyorsabbak is vagyunk náluk, akkor előjöttek a hajlékony szárnyakkal, majd mindenféle hamis érvvel” – mondta Marko a Motorsport.com című lap holland kiadásának, majd hozzátette, ezek után teljesen logikus volt, hogy ők is elkezdték támadni a Mercedest.

„Mi ezeket nagyon sportszerűtlen gesztusként értékeltük, és aztán mi is elkezdtünk arra koncentrálni, hogy mi történik a Mercedesnél – például ezekkel a szárnyakkal. Mindezek a dolgok összeadódnak, ha olyan kiélezett a küzdelem, mint idén, pláne, ha valaki nincs hozzászokva ahhoz, hogy egy másik csapat kihívást jelenthet számára.”

„Az volt az érzésünk, hogy van egy bizonyos egyoldalúság a döntésekben. Mostanra viszont többször is egyeztettünk az FIA-val és a Libertyvel, szóval úgy fogalmaznék, hogy ez részben a „játék része”.”

Marko arról is beszélt, Toto Wolff azt a stratégiát alkalmazta, hogy partnercsapatait is bevonta a hadjáratba.

„Ha ezek a vádak nem a Mercedestől jönnek, akkor egy olyan csapattól, mely közel áll a Mercedeshez. Egyszer előretolják a McLarent, aztán megint az Aston Martint” – magyarázta a tanácsadó, akit megmosolyogtat Christian Horner és Toto Wolff szópárbaja.

„Amíg nem övön aluliak az ütések, ezek is hozzátartoznak. Természetesen a saját versenyződet támogatod, és igen, ezzel bizonyos mértékig hitelteleníted az ellenfelet. Ez önmagában logikus, amíg a határokon belül maradunk.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!