A Red Bull úgy tudja, nagyot lépett előre motorfronton a Ferrari - F1VILÁG.HU

A Red Bull úgy tudja, nagyot lépett előre motorfronton a Ferrari

HIRDETÉS
A Red Bull motorsport-tanácsadója, Helmut Marko szerint jelentős előrelépéseket tett V6-os erőforrásával a tél során a Ferrari.
SPIELBERG, AUSTRIA - JULY 05: Alexander Albon of Thailand driving the (23) Aston Martin Red Bull Racing RB16 leads Sebastian Vettel of Germany driving the (5) Scuderia Ferrari SF1000 during the Formula One Grand Prix of Austria at Red Bull Ring on July 05, 2020 in Spielberg, Austria. (Photo by Bryn Lennon/Getty Images) // Getty Images / Red Bull Content Pool  // AP-24HQA38ZS1W11 // Usage for editorial use only //

Az olasz istálló tavaly kiábrándító formát nyújtott a Forma-1-ben: a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) szigorításai miatt jelentősen veszített a motorerőből, és győzelmi esélyek nélkül, csak a 6. helyen zárta az összetett pontversenyt.

Bár a Ferrari világbajnoki címben idén sem bízik, a V6-os motort jelentősen áttervezték Maranellóban. A Red Bull tanácsadója, Helmut Marko szerint az olaszoknak sikerült is jelentős mértékben javulniuk ezen a téren.

„Úgy hallottam, hogy jelentős fejlődést értek el motorfronton” – mondta a szakember az RTL-nek. „Azt hiszem, összekapták magukat a sokkos tavalyi év után, amikor is 50 lóerős hátrányban voltak. Most új motivációjuk van.”

Marko szerint Sebastian Vettel távozása is jót tesz a Ferrarinak.

„Végső soron jó lépés volt ez Vettel kapcsán. Azt gondolom, határozottan esélyük lesz arra, hogy a bajnoki 3. helyért harcoljanak.”

Ami a Red Bullt illeti, Marko azt mondja, jól haladnak a 2021-es autó fejlesztései.

„Nagyon pozitív adatokat kapunk a Hondától a teljesítménynövekedés kapcsán, és a kasztnit is továbbfejlesztettük a télen. És most van egy olyan pilótánk is, aki közel lesz Maxhoz, szóval nem „egyemberes” csapat leszünk” – fogalmazott a tanácsadó, utalva az istálló új igazolására, Sergio Perezre. „Megtettünk minden tőlünk telhetőt, hogy megszabaduljunk a gyengeségeinktől.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!