Friss hírek

A Red Bull úgy tudja, nagyot lépett előre motorfronton a Ferrari

A Red Bull motorsport-tanácsadója, Helmut Marko szerint jelentős előrelépéseket tett V6-os erőforrásával a tél során a Ferrari.

Az olasz istálló tavaly kiábrándító formát nyújtott a Forma-1-ben: a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) szigorításai miatt jelentősen veszített a motorerőből, és győzelmi esélyek nélkül, csak a 6. helyen zárta az összetett pontversenyt.

Bár a Ferrari világbajnoki címben idén sem bízik, a V6-os motort jelentősen áttervezték Maranellóban. A Red Bull tanácsadója, Helmut Marko szerint az olaszoknak sikerült is jelentős mértékben javulniuk ezen a téren.

„Úgy hallottam, hogy jelentős fejlődést értek el motorfronton” – mondta a szakember az RTL-nek. „Azt hiszem, összekapták magukat a sokkos tavalyi év után, amikor is 50 lóerős hátrányban voltak. Most új motivációjuk van.”

Marko szerint Sebastian Vettel távozása is jót tesz a Ferrarinak.

„Végső soron jó lépés volt ez Vettel kapcsán. Azt gondolom, határozottan esélyük lesz arra, hogy a bajnoki 3. helyért harcoljanak.”

Ami a Red Bullt illeti, Marko azt mondja, jól haladnak a 2021-es autó fejlesztései.

„Nagyon pozitív adatokat kapunk a Hondától a teljesítménynövekedés kapcsán, és a kasztnit is továbbfejlesztettük a télen. És most van egy olyan pilótánk is, aki közel lesz Maxhoz, szóval nem „egyemberes” csapat leszünk” – fogalmazott a tanácsadó, utalva az istálló új igazolására, Sergio Perezre. „Megtettünk minden tőlünk telhetőt, hogy megszabaduljunk a gyengeségeinktől.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!