A Red Bull újabb F1-es szakembert csábított el a Mercedestől - F1VILÁG.HU

A Red Bull újabb F1-es szakembert csábított el a Mercedestől

Új fokozatba kapcsolt a Red Bull Forma-1-es istállójának motorprogramja. A Milton Keynes-i bázison gigantikus beruházás keretébe épül a motorrészleg, a munkaerő egy részét pedig a riválisoktól csábítják el.

A Milton-Keynes-i istálló gőzerővel készül a Forma-1 2026-ban debütáló új érájára, ahol várhatóan (részben) saját fejlesztésű erőforrásokkal készül elindulni. Az előkészületek részeként igyekeznek a lehető legjobb szakembereket leigazolni, így az utóbbi 12 hónap során a nagy rivális Mercedestől is elcsábítottak jó néhány elismert szakértőt.

Mostantól közöttük tartjuk nyilván Phil Prew vezető mérnököt, aki a megbízható forrásairól ismert Motorsport szerint hat év után hagyja maga mögött a Mercedes istállóját a Red Bull kedvéért. Az átigazolásról hivatalos bejelentés csak később várható, hiszen az F1-es szakemberek csak némi kényszerszünet után csatlakozhatnak új csapatukhoz.

Prew mögött hosszú F1-es karrier áll. A száguldó cirkuszba 25 évvel ezelőtt a McLaren színeiben csatlakozott, ahonnan 2016 elején igazolt a Mercedeshez. Utóbbi csapatnál az erőforrásért volt felelős, de pályafutása során többek között versenymérnökként is tevékenykedett. David Coultharddal és Juan Pablo Montoyával is együtt dolgozott, de a legsikeresebb szezonja az a 2008-as volt, amikor Lewis Hamiltont segítette hozzá első világbajnoki címéhez.

Prew átigazolása arról tanúskodik, hogy a Red Bull háttérben zajló előkészületei új fokozatba kapcsoltak. Az istálló egy gigantikus beruházás keretében a Milton Keynes-i bázisán egy teljesen új részleget húz fel, amelynek feladata a márka erőforrásainak gyártása, fejlesztése és karbantartása lesz.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

A Red Bull újabb F1-es szakembert csábított el a Mercedestől
Sainz: A Red Bullokon kívül mindenkit legyűrhetünk
Senkit nem lepett meg az Alpine katasztrofális formája
Hamilton a kilencedik rajthelyéről: Túl sok időmérős tempót áldoztam fel
Russell: Erre a Mercedesre lehet építeni
forma-1 rajt 2024

MEGJELENT!

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!