Friss hírek

A Red Bull ülést keres Albonnak a Forma-1-ben

Azt követően, hogy a Red Bull Forma-1-es csapata pénteken bejelentette, 2022-ben is Sergio Perez lesz Max Verstappen csapattársa, eldőlt, hogy Alexander Albon nem ülhet vissza az energiaital-gyárosok versenyautójába.

A brit-thai versenyző a tavalyi szezont követően veszítette el ülését a Red Bullnál, idén pedig az istálló szimulátorában dolgozik rengeteget, emellett pedig rajthoz áll a német túraautó-bajnokságban (DTM) is.

Hogy Albon hol folytatja jövőre, az nagy kérdés: ha a Red Bull kötelékében marad, csak az AlphaTauri jöhet szóba, a faenzai istálló azonban szeretné megtartani a Pierre Gasly – Yuki Tsunoda kettőst 2022-re is.

Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke Belgiumban elárulta, megpróbálnak ülést találni Albonnak a Forma-1-ben.

„Alex továbbra is fontos tagja a csapatnak” – mondta Horner. „Kulcsszerepet vállalt idén, és továbbra is ebben a szerepben folytatja.”

„Vizsgáljuk, hogy vannak-e opciók arra, hogy a Forma-1-ben versenyezzen jövőre. De abban az esetben, ha nem jut üléshez, ugyanabban a szerepkörben dolgozik majd, mint idén.”

A Red Bull csapatain kívül csak az Alfa Romeo és a Williams jöhet számításba Albon számára, nemrég pedig felmerült, hogy az IndyCar-sorozatban folytatja jövőre.

Horner kifejtette, Albon „rengeteget dolgozik a 2022-es autón”, ezért fontos lenne a Red Bull számára, hogy megtartsák a fiatal pilótát – „hacsak nem kap egy lehetőséget a versenyzésre”.

Arra a kérdésre, hogy mennyi esély van erre, a Red Bull csapatfőnöke kifejtette: „Soha nem tudhatjuk. De ügyes srác és gyors versenyző. Remek munkát végez a DTM-ben, múlt hétvégén első győzelmét is megszerezte. És fontos tagja csapatunknak.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!