Friss hírek

A Red Bull versenyzői egymásra mutogatnak

Sebastian Vettel úgy érzi, hogy nem ő a hibás a Török Nagydíjon történtekért, mikor az első pozícióért harcolva összeütközött csapattársával, Mark Webberrel, ami a Red Bull Racing kettős győzelmébe került.


Sebastian Vettel úgy érzi, hogy nem ő a hibás a Török Nagydíjon történtekért, mikor az első pozícióért harcolva összeütközött csapattársával, Mark Webberrel, ami a Red Bull Racing kettős győzelmébe került.

Webber magabiztosan vezetett, ám a 41. körben a kiállást követően a második helyre felugró Vettel teljesen megérkezett mögé a hátsó egyenesben.

A német versenyző a 12-es kanyarban akart volna elmenni márkatársa mellett, ám összeértek a kerekek, aminek következtében mindketten megpördültek, mellyel a McLaren ölébe hullott a kettős győzelem.

Webber egy első szárnycsere után végül a harmadik helyen végzett, mellyel megtartotta vezető pozícióját az egyéni pontversenyben, míg Vettel feladni kényszerült a küzdelmet.

„Úgy vélem, hogy ha megnézzük a visszajátszást, akkor egyértelműen látni lehet, hogy én voltam a belső oldalon” – mondta Vettel a riportereknek a történteket követően.

„A belső oldalra mentem, már előtte voltam valamelyest, és elkezdtem a fékezésre fókuszálni, aztán összeértünk, megütötte a jobb hátsó kerekemet, aminek következtében elvesztettem az autóm felett az uralmat, és kipördültem.”

Webber természetesen éppen az ellenkezőjét gondolja ennek, ugyanis véleménye szerint csapattársa túlságosan hamar kezdett el a külső ív felé húzni, ezért ütköztek össze.

„Sebastian előnyben volt a csúcssebesség tekintetében, és a belső oldalra húzott” – mondta az ausztrál. „Egymás mellett voltunk, azonban elég gyorsan indult el jobbra, és valójában ez volt az oka annak, hogy összeértünk.”

„Nagyon gyorsan történt mindez. Bosszantó a csapat számára, ez nem egy ideális nap. A két McLaren erős volt a mai nap folyamán, egy kiváló versenyt futottunk mi négyen, egészen addig a pontig.”

„Természetesen egyikünk sem akarta kiütni a másikat, de az ilyen dolgok néha megtörténnek, mikor mindketten az élen vagyunk. Ez soha nem ideális eset, és jobb, ha ezek nem történnek meg, de már nem lehet mit tenni.”

Vettel azonban elmondta, hogy mindez nem nyomja rá a bélyegét kettejük kapcsolatára, át fogják beszélni az egészet, de továbblépnek, és már a következő futamra kezdenek el koncentrálni.

„Nincs csapaton belüli harc” – folytatta a német. „Az ilyen dolgok néha megtörténnek. Nem kellenek, de nem lehet mit tenni. Természetesen nem vagyok túlzottan boldog, a belső íven voltam, már a fékezésre készültem, és összeértünk, ennyi történt.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!