Friss hírek

A Red Bull Verstappent méltatja, de Perezzel is nagyon elégedett

A vasárnapi Holland Nagydíjon győztes Max Verstappent méltatta a Red Bull Forma-1-es csapatát irányító Christian Horner. A szakember szerint a fiatal pilóta rendkívül jól kezelte a hazai közönség jelentette nyomást.

Verstappen több tízezer holland szurkoló előtt tudott diadalmaskodni Zandvoortban a pole pozícióból rajtolva, habár a Mercedes két autóval igyekezett megnehezíteni a dolgát vasárnap.

A holland nem hibázott, és győzelmének köszönhetően 3 pontos előnyből várhatja a bajnokság soron következő, monzai versenyét.

„Egész hétvégén óriási nyomás nehezedett rá, az első dolog pedig az volt, hogy szombaton megszerezte a pole pozíciót” – mondta Christian Horner.

„De sok minden csúszhat félre, ha a Mercedes két autóval játszhatja a taktikai játékot. Ez nagyon bonyolulttá tette a versenyünket. A döntő pillanat az volt, amikor különválasztották a stratégiájukat. Meg kellett bizonyosodnunk arról, hogy amilyen gyorsan csak lehet, megelőzzük Valtterit [Bottas].”

„Max ezt azonnal meg is tette, és ezzel kinyíltak a lehetőségeink a verseny második felére. Szóval kristálytiszta versenyt futott ma.”

Horner a holland közönséget is dicsérte, akik egész hétvégén biztatták Verstappent.

„Egész pályafutásom során nem hallottam még, hogy ennyire szurkoltak volna egy versenyzőnek” – mondta. „Le a kalappal Max előtt, amiért ilyen jól kezelte ezt a nyomást ezen a hétvégén.”

A Red Bull csapatfőnöke hozzátette, másik versenyzőjükkel, Sergio Perezzel is nagyon elégedett.

„Fantasztikus, briliáns vezetést mutatott be. Nem elég, hogy a bokszból rajtolt, csúnyán el is fékezte a gumijait, ezért újra ki kellett állnia a bokszba, de elképesztően jól zárkózott fel. Nagyszerű előzéseket mutatott be és fontos pontokat gyűjtött. Remélhetőleg jobban alakul majd a szombatunk legközelebb, és most már a motorcsere miatti büntetéstől sem kell tartanunk.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!