A Red Bull Verstappent méltatja, de Perezzel is nagyon elégedett - F1VILÁG.HU

A Red Bull Verstappent méltatja, de Perezzel is nagyon elégedett

HIRDETÉS
A vasárnapi Holland Nagydíjon győztes Max Verstappent méltatta a Red Bull Forma-1-es csapatát irányító Christian Horner. A szakember szerint a fiatal pilóta rendkívül jól kezelte a hazai közönség jelentette nyomást.
CIRCUIT ZANDVOORT, NETHERLANDS - SEPTEMBER 05: Max Verstappen, Red Bull Racing, 1st position, sprays Champagne on the podium during the Dutch GP at Circuit Zandvoort on Sunday September 05, 2021 in North Holland, Netherlands. (Photo by Zak Mauger / LAT Images)

Verstappen több tízezer holland szurkoló előtt tudott diadalmaskodni Zandvoortban a pole pozícióból rajtolva, habár a Mercedes két autóval igyekezett megnehezíteni a dolgát vasárnap.

A holland nem hibázott, és győzelmének köszönhetően 3 pontos előnyből várhatja a bajnokság soron következő, monzai versenyét.

„Egész hétvégén óriási nyomás nehezedett rá, az első dolog pedig az volt, hogy szombaton megszerezte a pole pozíciót” – mondta Christian Horner.

„De sok minden csúszhat félre, ha a Mercedes két autóval játszhatja a taktikai játékot. Ez nagyon bonyolulttá tette a versenyünket. A döntő pillanat az volt, amikor különválasztották a stratégiájukat. Meg kellett bizonyosodnunk arról, hogy amilyen gyorsan csak lehet, megelőzzük Valtterit [Bottas].”

„Max ezt azonnal meg is tette, és ezzel kinyíltak a lehetőségeink a verseny második felére. Szóval kristálytiszta versenyt futott ma.”

Horner a holland közönséget is dicsérte, akik egész hétvégén biztatták Verstappent.

„Egész pályafutásom során nem hallottam még, hogy ennyire szurkoltak volna egy versenyzőnek” – mondta. „Le a kalappal Max előtt, amiért ilyen jól kezelte ezt a nyomást ezen a hétvégén.”

A Red Bull csapatfőnöke hozzátette, másik versenyzőjükkel, Sergio Perezzel is nagyon elégedett.

„Fantasztikus, briliáns vezetést mutatott be. Nem elég, hogy a bokszból rajtolt, csúnyán el is fékezte a gumijait, ezért újra ki kellett állnia a bokszba, de elképesztően jól zárkózott fel. Nagyszerű előzéseket mutatott be és fontos pontokat gyűjtött. Remélhetőleg jobban alakul majd a szombatunk legközelebb, és most már a motorcsere miatti büntetéstől sem kell tartanunk.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!