A Red Bull Vettelről: Sok minden történik most a Mercedesnél - F1VILÁG.HU

A Red Bull Vettelről: Sok minden történik most a Mercedesnél

HIRDETÉS
A Red Bull motorsport-tanácsadója, Dr. Helmut Marko ismét leszögezte, a négyszeres világbajnok Sebastian Vettel biztosan nem tér vissza hozzájuk. Arra azonban ő is kíváncsi, mit lép majd a Mercedes!
Sebastian Vettel, Ferrari

Vettel a 2020-as év végén távozik a Ferrari csapatától, ám egyelőre nincs döntés arról, hogy marad-e a Forma-1-ben, és ha igen, mely csapatnál.

A német versenyző lehetőségei igencsak szűkösek: a Red Bullhoz biztosan nem tér vissza, a Mercedesnél pedig Lewis Hamilton csapattársaként kellene bizonyítania, ha az ezüstnyilak bevállalják a négyszeres világbajnok szerződtetését.

Helmut Marko, a Red Bull tanácsadója azt mondja, folyamatosan kapcsolatban van Vettellel, de az ki van zárva, hogy leszerződtetik korábbi pilótájukat.

„Rendszeresen beszélek telefonon Vettellel, folyamatosan tartjuk egymással a kapcsolatot” – mondta Marko az Österreich című lapnak.

A Red Bull tanácsadóját természetesen ismét megkérdezték arról, miért zárta ki kategorikusan azt, hogy Vettel hozzájuk szerződik 2021-re.

„Mert szerződésünk van Verstappennel és Albonnal is.”

Marko azt mondja, kíváncsian várja ő is, mit lép a Mercedes Vettellel kapcsolatban.

„Várjuk ki, mi alakul a Mercedesnél. Ahogy hallottam, a személyzetet illetően sok minden történik most náluk.”

A múlt héten olyan pletykák kaptak szárnyra a Mercedes kapcsán, melyek szerint Toto Wolff többségi tulajdonosa lehet az F1-es istállónak, így a német gyártó kvázi csapat motorszállítóként marad a száguldó cirkuszban. Sőt, felmerült egyfajta fúzió lehetősége is az Aston Martinnal.

Hirdetés

„Ha maradnak, rendben van. Le akarjuk győzni őket. De ha távoznak, akkor majd lesz egy másik csapat… A spekulációkban nem szeretnék részt venni…” – mondta Marko.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!