Orosz Nagydíj

A Red Bull vezére mégsem adja el a Toro Rossót?

A Red Bull birodalom feje, Dietrich Mateschitz elmondta, még átgondolja, hogy kiszáll-e a Scuderia Toro Rosso istállóból, miután a csapat megszerezte első győzelmét Monzában, és kiválóan teljesít a királykategóriában.

A Red Bull birodalom feje, Dietrich Mateschitz elmondta, még átgondolja, hogy kiszáll-e a Scuderia Toro Rosso istállóból, miután a csapat megszerezte első győzelmét Monzában, és kiválóan teljesít a királykategóriában.

Mateschitz – aki Gerhard Bergerrel közösen 50-50%-ban birtokolja a faenzai kiscsapatot – a szezon elején elhintette, hogy készen áll eladni részvényeit.

Azonban azt követően, hogy a Toro Rosso kiválóan teljesít az idei évben, és az elmúlt időben rendre felülmúlja a Red Bull Racinget, Berger arra kérte üzlettársát, hogy adjon több támogatást a kiscsapatnak a jövőben.

Mateschitz eddig nem reagált a kérésre, azonban a hétvégén adott nyilatkozatában elhintette, hogy nagy valószínűséggel nem adja el részvényeit, és továbbra is maradt a Toro Rossónál.

“Nem kizárt, hogy minden marad a régiben” – mondta az osztrák milliárdos a Salzburg Nachrichtennek. “Egyelőre még az új szabályokat sem ismerjük teljesen, és sok múlik majd azon, mi áll azokban. Tudnunk kell, hogy a csapatoknak mely elemeket kell saját maguknak megtervezniük és előállítaniuk.”

Az üzletember egyébként azért szerette volna eladni részvényeit, hogy csakis a Red Bull Racing istállóra kelljen koncentrálnia, ugyanis a jövőben nem kíván két teljesen független csapatot támogatni, mikor a szabályok értelmében tilos lesz a vásárolt autók futtatása a Forma-1-ben.

“Majd meglátjuk, jelentkezik-e ígéretes felvásárló, azonban nem kizárt, hogy egyáltalán nem adjuk el a csapatot. Egyelőre azonban semmi biztosat nem tudok mondani.”

Mateschitz továbbá azt is megerősítette, hogy Sebastien Bourdais továbbra is eséllyel pályázik az egyik jövő évi versenyzői ülésre, ám egyelőre még nem született döntés ez ügyben.

“Majd megnézzük a lehetőségeket. Azonban Bourdais is rajta van a listánkon” – folytatta az üzletember, aki azt is elmondta, hogy az év végén versenyzői pályafutását befejező David Coulthard jövőre is marad a Red Bullal.

“Más lesz a feladata, de továbbra is a Red Bull Racing istállónál marad. Néhány napot biztosan tesztelni fog, és mindig jól jön majd a véleménye. DC egyfajta felügyelő lesz a csapaton belül.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS