A Red Bull visszavágásra készül 2010-ben - F1VILÁG.HU

A Red Bull visszavágásra készül 2010-ben

HIRDETÉS

A Red Bull Racing csapatfőnöke, Christian Horner szerint minden esélyük megvan arra, hogy továbblépjenek a következő idényben, és az idei évben elkövetett hibáikból tanulva, harcba szálljanak a világbajnoki címért 2010-ben.

A Red Bull Racing csapatfőnöke, Christian Horner szerint minden esélyük megvan arra, hogy továbblépjenek a következő idényben, és az idei évben elkövetett hibáikból tanulva, harcba szálljanak a világbajnoki címért 2010-ben.

Az energiaital-gyárosoknak be kell érniük a második hellyel a gyártók versenyében, miután a Brawn GP megszerezte mindkét bajnoki címet a hétvégi Brazil Nagydíjon, ezzel tétnélkülivé téve a szezonzárót.

Horner azonban úgy gondolja, hogy csapata büszke lehet az idei évre, mikor végig harcban volt a futamgyőzelmekért, és az utolsó előtti versenyig bajnoki esélyesként sorakozhatott fel a rajtrácsra.

A szakember szerint mindenük megvan ahhoz, hogy tanulva az idei évben elkövetetett súlyos hibákból, egy még erősebb csapatként térjenek vissza a következő idényben, és ismét harcba szálljanak a világbajnoki trófeáért.

“Nem látok okot arra, hogy ne tudnánk építeni arra a folytonosságra és sikerre, amit az idei évben elértünk, azonban kétség nem fér hozzá, hogy kemény ellenfeleink lesznek” – idézte Hornert az Autosport.

“Nem szabad elfelejtenünk, hogy továbbra is egy független csapat vagyunk, és szerintem az egész gárda büszke lehet arra, amit elért. Ahogy azt már elmondtam, biztos vagyok abban, hogy egy jóval erősebb csapatként vágunk neki a következő szezonnak.”

A csapatfőnök szerint a szezon elején vesztettek talajt ellenfelükkel szemben, de nem csak ennek, hanem a sorozatos balszerencséknek köszönhetően sem sikerült fordítaniuk, és elhalászniuk a Brawn elől a bajnoki trófeát az idei évben.

“Úgy gondolom, hogy a dupla diffúzor körüli vita komolyan kihatott a szezon elejére, de a bajnokságot, mint egészet kell nézned” – magyarázta. “Rengeteg lehetőséget dobtunk el magunktól a szezon elején, és nem csak a dupla diffúzor miatt.”

“Volt egy buta balesetünk Kubicával, ha visszatekintünk a szezonnyitóra, amiért súlyos árat fizettünk. Aztán egy tíz helyes rajtbüntetést kaptunk, majd volt egy baleset Monacóban, plusz az a motorhiba Valenciában, illetve az áthajtásos büntetés Szingapúrban.”

“Természetesen minden versenyzőnek és csapatnak vannak ilyen történetei, de úgy érzem, mi különösen szerencsétlenek voltunk az idei évben, ám ennek ellenére egy nagyon sikeres szezont futottunk.”

Hirdetés

“Ötödik győzelmünket arattuk Brazíliában, több mint 130 pontot szereztünk eddig, és volt már 14 dobogós helyezésünk, nem is beszélve arról, hogy három kettős győzelemmel büszkélkedhetünk, ami egyértelműen mutatja, hogy rengeteget fejlődtünk.”

Sokan azt mondják, hogy a Brawn és a Red Bull nagyban annak köszönheti idei sikereit, mert már korán megkezdték idei autójuk tervezését, miközben a történelmi nagy csapatok, a Ferrari és a McLaren az elhúzódó vb-harc miatt csak későn álltak át az idei évre.

Horner azonban eloszlatta a tévhiteket, és kijelentette, hogy semmivel sem kezdték meg előbb az idei modell fejlesztését, mint az említett két csapat.

“Mindenkire ugyanazok a szabályok vonatkoznak, és semmivel sem kezdtük meg előbb az idei autónk fejlesztését, mint a McLaren” – mondta.

“Valójában elég későn kezdtük meg az RB5-ös munkálatait, azonban fantasztikus szakembereink vannak, és Adrian Newey vezetésével, csodálatosan dolgoztak, és csak egyre erősebbek és erősebbek.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!