Ne maradj le! Kövesd a Spanyol Nagydíj eseményeit az F1Világ Paddockban!

  Friss hírek
Next
Prev

A Red Bullnak dolgoznia kell KERS-rendszerén

A Red Bull Racing alakulatának tovább kell tökéletesítenie hibrid rendszerét, amennyiben a továbbiakban is a győzelmekért szeretnének harcolni: véli a gárda világbajnok versenyzője, Sebastian Vettel.


A Red Bull Racing alakulatának tovább kell tökéletesítenie hibrid rendszerét, amennyiben a továbbiakban is a győzelmekért szeretnének harcolni: véli a gárda világbajnok versenyzője, Sebastian Vettel.

Az osztrák csapatnak Spanyolországban ismét nehézségei akadtak a KERS-rendszerrel, ezúttal azonban nem Mark Webbert, hanem Sebastian Vettelt sújtották technikai problémák: a német versenyző már az időmérő utolsó szakaszában sem tudta használni a hibrid technológiát, a versenyen pedig hol működött, hol nem a rendszer.

Vettel ennek ellenére megszerezte idei negyedik diadalát Barcelonában, ám elmondta, nehéz versenye volt, és nemcsak a McLarenek, hanem a Ferrarik is feladták a leckét a hétvégén.

„Elég kemény verseny volt. Szerintem jól sikerült a rajtom, de nem értettem, Fernando [Alonso] honnan a fenéből jött. Mögülem rajtolt, körülbelül 16 méterrel hátrébbról, és az egyenes felénél már teljesen mellettem volt” – mondta Vettel.

„Aztán belülről támadta Markot, én kívülre húzódtam, szóval az első kör után vezette a versenyt. Nem tudtunk annyira közel kerülni, hogy kihasználjuk a DRS-t, szóval nem voltunk előnyben és nem tudtuk megelőzni őt, viszont a bokszkiállásnál átugrottuk.”

Vettel hozzátette, a futam közben meghibásodott KERS-rendszer is komoly hátrányt jelentett, így mindent megtesznek azért, hogy tovább javítsanak a technológia megbízhatóságán.

„Keményen dolgozunk rajta, és a srácokat is megdolgoztatjuk a gyárban. Láthatjuk a célegyenesben, milyen komoly haszna van. Amikor közölték velem 10 körrel a leintés előtt, hogy ne használjam a KERS-et, nos, nem ez volt az az üzenet, amelyben reménykedtem. Tudtam, hogy ez volt az, amire a McLaren várt.”

„Néhány körrel a vége előtt ismét működött a hibrid rendszer, ami elég hasznos volt.”

A Forma-1 mezőnyének nincs ideje a pihenésre, hétvégén már Monacóban kell bizonyítaniuk. Vettel bízik abban, tavalyhoz hasonlóan idén is versenyképesek lesznek az utcai versenypályán.

„A monacói egy teljesen egyedi pálya, és egyedülálló kihívást jelent egy versenyző számára” – magyarázta Vettel.

„Olyan keményen kell nyomni, mint egy szokványos pályán, ám a legkisebb hiba komoly büntetés lehet. A rajtpozíció nagyon fontos, és meghatározhatja a versenyed, mivel Monacóban meglehetősen trükkös az előzés. Emellett az időmérőn a forgalmat is nagy kihívás kezelni.”

„Jól teljesítettünk itt az elmúlt évben, szóval remélem, hogy ismét erősek lehetünk.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!