A Red Bullnak eszébe sem jutott Alonso szerződtetése - F1VILÁG.HU

A Red Bullnak eszébe sem jutott Alonso szerződtetése

HIRDETÉS

Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke Szuzukában elárulta, még csak fontolóra sem vették, hogy Fernando Alonso vegye át az év végén távozó Sebastian Vettel helyét az alakulatnál.


Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke Szuzukában elárulta, még csak fontolóra sem vették, hogy Fernando Alonso vegye át az év végén távozó Sebastian Vettel helyét az alakulatnál.

A Red Bull szombaton jelentette be, hogy Vettel hat év és négy világbajnoki cím után távozik, Christian Horner pedig – bár a Ferrari megerősítése még várat magára – elárulta, a német a maranellói gárdánál folytatja pályafutását.

Fernando Alonso távozása tehát biztosra vehető, a spanyol azonban nem a Red Bullhoz, hanem a McLarenhez szerződik – Vettel helyét pedig Daniil Kvyat veszi át 2015-ben.

Amikor Christian Hornert arról faggatták, fontolgatták-e Alonso szerződtetését, így felelt: „Az igazság az, hogy nem nagyon.”

„Fernando egy csodálatos versenyző, de a mi filozófiánk az, hogy belülről oldjuk meg az ilyen kérdéseket, fiataljainknak adunk inkább lehetőséget” – mondta Horner.

„Jó néhány éve ezt az elvet követjük már, felneveljük fiatal tehetségeinket, és pontosan ezt tettük Sebastiannal is. Voltak kérdőjelek, amikor leigazoltuk őt, mint ahogy akkor is, amikor Daniel Ricciardónak lehetőséget adtunk – de bizonyítottuk, hogy működik a dolog.”

„Daniil egy izgalmas tehetség, és egy izgalmas éra kezdetét jelenti a Red Bull Racing számára.”

A Red Bull csapatfőnöke elárulta, csak órákkal ezelőtt tudta meg, hogy Vettel távozni akar a csapattól az idény végén.

„Nyilvánvalóan nagyon jól ismerem őt, sok időt töltünk együtt, és az elmúlt időszakban látszott már rajta, hogy min rágódik” – mondta.

Hirdetés

„Egy ilyen döntést nyilván nem vesz lazára az ember, de tegnap este leült velünk és közölte a döntést. Szóval minden, amit tehetek, hogy a legjobbakat kívánom neki a jövőre. A szívünkbe zárjuk őt, de január 1-jétől már ellenfelünk lesz.”

„A Ferrari nyilván egy nagyon vonzó ajánlattal állt elé.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!