A Red Bullnak nem kell újra hozzászoknia a bajnoki csatához - F1VILÁG.HU

A Red Bullnak nem kell újra hozzászoknia a bajnoki csatához

Hosszú évek után ismét reális esélye van a Red Bull Forma-1-es csapatának a világbajnoki cím megszerzésére, Christian Horner csapatfőnök azonban nem gondolja úgy, hogy emiatt változtatniuk kell hozzáállásukon.

Az energiaital-gyárosok 2010 és 2013 között sorozatban négy egyéni és négy konstruktőri világbajnoki címet nyertek, a hibrid érában azonban mostanáig nemigen tudtak labdába rúgni a Mercedes ellen.

Idén viszont Lewis Hamilton méltó ellenfélre lelt Max Verstappenben, az első négy verseny alapján pedig egy igazán izgalmas világbajnokság van kibontakozóban.

 

A holland hátránya jelenleg 14 pont a tabellán a címvédővel szemben, így joggal gondolhatnánk, a Red Bullra egyre nagyobb nyomás nehezedik. Christian Horner viszont azt mondja, nem kell újra hozzászokniuk ahhoz, hogy a világbajnoki címért harcolnak, hiszen az elmúlt években is nagyon éberek voltak, és lecsaptak a kínálkozó lehetőségekre.

„Hogy őszinte legyek, nincs hozzáállásbeli különbség. A nyomás nem kisebb, és azért nyertünk versenyeket az elmúlt néhány évben, mert megragadtuk a lehetőségeket, és ki voltunk hegyezve” – mondta a szakember.

„Szóval úgy gondolom, hogy versenycsapatként mindig éberek vagyunk, és szerintem sikerült is maximalizálnunk a lehetőségeinket – és nyilvánvalóan így kell tennünk az idei év folyamán is.”

Horner hozzátette, Hamilton és Verstappen a legjobbat hozzák ki egymásból, ugyanakkor pedig rámutatott arra, nem a szezon első versenyein dől el a bajnokság.

„A legjobbat hozzák ki egymásból. Véleményem szerint Lewis fenomenális szinten teljesít. Max is ott van, és eddig ők az idei bajnokság két kiemelkedő versenyzője. Ez egy maraton, nem egy sprint, szóval sok múlik azon, hogy fejlődünk, és az autó hogyan teljesít a különböző pályákon, milyen lesz a megbízhatósága – és persze szerencsére is szükségünk lesz.”

A McLaren vezérigazgatója, Zak Brown a napokban úgy fogalmazott, véleménye szerint el fog jönni az a pillanat, amikor Verstappen és Hamilton összeütköznek a pályán. Horner szerint valóban benne van a pakliban mindez, a két pilóta azonban már bizonyította, hogy tudnak kemény, de fair módon küzdeni egymással, és egyiküknek sem áll szándékában kiütni a másikat.

„Ez Zak véleménye. Ha a két srác az első sorból kezdi meg a versenyt, és ilyen szoros marad köztük, akkor elkerülhetetlen, hogy egy poncon majd érintkezni fognak” – magyarázta a szakember.

„Azt hiszem, Max eddig háromszor előzte meg Lewist, Lewis pedig egyszer Maxot. Pályafüggő a dolog, sok múlik a körülményeken. Kétlem, hogy ez lenne valamelyik versenyző szándéka, úgyhogy majd meglátjuk.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

A Red Bullnak nem kell újra hozzászoknia a bajnoki csatához
Hamilton nagyon örül a monacói negyedik helyezésnek
Norris olyan gyors volt Monacóban, hogy vissza akarta venni a körét Verstappentől
Perez elnézést kért a Red Bulltól az elfogadhatatlan hibáért
Ocon: Nem akartam szívrohamot okozni a csapatnak

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!