Friss hírek

A Red Bullnál aggódnak a „türelmetlen” Verstappen miatt

Teljesen szükségtelen volt Max Verstappen monacói balesete, amit a holland versenyző türelmetlensége idézett elő – ezt mondta Dr. Helmut Marko, a Red Bull motorsport-tanácsadója.

Verstappen a Monacói Nagydíj 3. szabadedzésének utolsó perceiben csapta korlátnak versenyautóját, mely annyira megsérült, hogy a Red Bull szerelői képtelenek voltak helyrepofozni azt az időmérő kezdetéig.

A holland versenyző így nem tudott részt venni a kvalifikáción, a vasárnapi versenyt pedig az utolsó helyről kezdi meg, miközben csapattársa, Daniel Ricciardo a pole pozícióból indulhat majd.

Verstappennek ráadásul nem ez volt az első hibája idén: eddig mind a hat versenyhétvégén belekeveredett valamilyen incidensbe.

„Tanulnia kell, nem csak mindig padlóig nyomni!” – mondta Dr. Helmut Marko a BBC Sportnak.

„Különböző incidensei voltak, de ez a mostani abszolút szükségtelen volt…”

Marko elárulta, kezd aggódni Verstappen sok balesete miatt.

„Azt gondolom, nem elég türelmes. Mindig ő akar lenni a leggyorsabb, de csak akkor érhet el eredményt, ha átszeli a célvonalat. Több türelemre van szüksége, jobban fel kell mérnie a helyzetet.”

[su_spoiler title=”Videó: Így tört autót Verstappen a 3. edzésen” style=”fancy” icon=”folder-1″]

[/su_spoiler]

A Red Bull tanácsadója hozzátette, majd a versenyhétvége után akar beszélni Verstappennel az idei hibákról.

Arra a kérdésre, hogy véleménye szerint a holland tisztában van-e azzal, hogy megoldást kell találnia ezekre a problémákra, Marko így felelt: „A probléma talán nem a megfelelő szó. Mindig különféle szituációkról volt szó, de mindegyik a türelmetlensége miatt következett be.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!