A Red Bullnál azt akarják, hogy ők legyenek Albon első opciója - F1VILÁG.HU

A Red Bullnál azt akarják, hogy ők legyenek Albon első opciója

Brit médiajelentések szerint ajánlatot tett Alex Albonnak a Red Bull — az energiaital-gyárosok megszereznék az első választó jogát a brit-thai versenyző szolgálataira, ám csak 2025 utánra.

Albon jelenleg érvényes szerződése 2025 végéig szól a Williams Forma-1-es csapatánál, az elmúlt hetekben azonban sokat pletykáltak arról, hogy ő lehet az átigazolási szezon egyik kulcsfigurája — különösen azt követően, hogy Lewis Hamilton bejelentette, 2025-től a Ferrarinál folytatja pályafutását.

Nemrég arról pletykáltak, Albonnak egy hároméves szerződést kínált a Red Bull, mely csapatnál 2020-ban már egy teljes szezont végigversenyzett, és bár a Motorsport.com szerint ezek az értesülések pontatlanok, a lap szerint az energiaital-gyárosok szeretnék, ha ők lennének Albon első opciója. Ennek értelmében 2026-tól hozhatnák vissza őt magukhoz három idényre. Ez kétségkívül vonzó lehetőség lehet Albon számára, ugyanakkor viszont korlátozná is lehetőségeit az idei, meglehetősen őrültnek ígérkező átigazolási piacon.

James Vowles, a Williams csapatfőnöke nemrég arról beszélt, Albont 2025 végéig biztosan szerződés köti a brit csapathoz, ám arra a kérdésre, hogy az útjába állna-e pilótájának, ha az egy komolyabb lehetőséget kapna, azt mondta, a csapat hosszú távú érdekeit tartja majd szem előtt.

Albon 2019-ben csatlakozott a Red Bull F1-es csapatához, ahol Pierre Gasly helyét vette át, a 2020-as szezont követően azonban nem tudta megtartani ülését, helyére Sergio Perez érkezett.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

forma-1 rajt 2024

MEGJELENT!

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!