A Red Bullnál beismerték, hogy hibáztak - F1VILÁG.HU

A Red Bullnál beismerték, hogy hibáztak

HIRDETÉS

Christian Horner elmondta, hogy most is hasonlóan járna el a szárny-ügyben, de azt már bánja, hogy mindezt nem beszélte meg előzőleg Mark Webberrel, aki jogosan volt kiakadva a történtek miatt a Brit Nagydíjon.



A Red Bull Racing csapatvezetője, Christian Horner elmondta, hogy most is hasonlóan járna el a szárny-ügyben, de azt már bánja, hogy mindezt nem beszélte meg előzőleg Mark Webberrel, aki jogosan volt kiakadva a történtek miatt a hétvégi Brit Nagydíjon.

Úgy tűnik, mintha szándékosan vágnák maguk alatt a fát az energiaital-gyárosok, ugyanis az elmúlt hetekben többször is olyan lépésekre szánták el magukat, amik sokakat – nem csak a kívülállókat – arra engedett következtetni, hogy igenis van csapaton belüli sorrend.

A hétvégén az történt, hogy a csapat leszerelte Webber autójáról az új első szárnyat még az időmérő előtt, hogy azt Sebastian Vettelnek adhassa, aki a sajátját összetörte az utolsó szabadedzésen.

Webber jogosan lehetett felháborodva, és bár végül megnyerte a versenyt, elmondta, hogy soha nem hosszabbított volna csapatával, ha előre tudja, miként fognak bánni vele, és a csapatrádión egyértelmű célzást tett arra, hogy úgy érzi, ő a második számú pilóta.

Bár Horner megpróbálta finomítani a történteket, bevallotta, hogy másképpen kellett volna kezelnie a helyzetet, és előre meg kellett volna beszélnie ausztrál versenyzőjével, hogy csapattársa fogja megkapni az új szárnyat, akinek nagyobb szüksége van arra.

„Soha nem volt olyan nyomás a Red Bull részéről, hogy az egyik versenyzőnket előnyben kellene részesítenünk a másikkal szemben” – mondta a szakember a The Daily Telegraph-nak.

„Nem beszéltem meg Helmut Markóval (a Red Bull tanácsadója), és a vezetőséggel, hogy szárnyat cserélünk az autókon. Ez tisztán egy technikai döntés volt, amit egyedül Adrian Newey-val, a csapat technikai vezetőjével beszéltem meg.”

Horner ezzel azt akarta bizonyítani, hogy mivel a Red Bull vezetése nem folyt bele az ügybe, nem is lehet azzal gyanúsítani, hogy esetleg Vettel malmára hajtaná a vizet, miután a törökországi baleset kapcsán sokan azzal vádolták őket a német pilóta felé húznak.

Hirdetés

A csapatfőnök azonban bevallotta, hogy ha újból ilyen helyzet adódna, biztosan másképpen cselekedne, mert tudja, hogy el is kerülhette volna a csapaton beüli feszültséget, ami egyik rivális szerint sem tesz jót a Red Bull Racing bajnoki esélyeinek.

„Egyedül azt sajnálom, hogy nem volt időm személyesen is megbeszélni az ügyet Markkal még az időmérő előtt, mert biztos vagyok abban, hogy az segített volna, és sokkal átfogóbb képet kapott volna a helyzetről, amit megértett volna” – magyarázta Horner, aki azt is hozzátette, hogy még ezen a héten le fog ülni ausztrál versenyzőjével.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!