Kattints és kövesd velünk az Orosz Nagydíj eseményeit!

  Friss hírek

A Red Bullnál elárulták a Perezzel készült rejtélyes fotó titkát

A Red Bull Forma-1-es csapatánál magyarázatot adtak arra, miért fotózkodtak Sergio Perezzel az istálló vezetői még azt megelőzően, hogy egyáltalán eldöntötték: a mexikói pilótát szerződtetik a 2021-es szezonra.

Az energiaital-gyárosok december 18-án, a szezonzáró Abu Dhabi Nagydíjat követő pénteken jelentették be, Alexander Albon helyét Perez veszi át a következő szezonban.

A Red Bull vezetősége folyamatosan állította, csak az utolsó futam után hozzák meg döntésüket, szeretnék ugyanis alaposan tanulmányozni a rendelkezésükre álló információkat.

Sokakban épp ezért keltett gyanút az a fotó, amit a bejelentést követően Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke töltött fel közösségi oldalára: az említett fényképen Horner Helmut Markóval, valamint Perezzel pózol, a fotó pedig nem máshol készült, mint abban a hotelben, ahol a mexikói pilóta, illetve a Red Bull vezetése az Abu Dhabi Nagydíj idején megszállt.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Christian Horner (@christianhornerofficial) által megosztott bejegyzés

A szemfülesebbek ráadásul felfigyelhettek arra is, hogy Perez ugyanabban a felsőben van, mint azon a fotón, melyet ő maga tett közzé, amikor Sebastian Vettellel sisakot cserélt a futam után.

Mindez elég volt az összeesküvés-elméletekhez, miszerint a Red Bull valójában már a szezonzáró futam utáni órákban tudta, Perezt szerződteti.

Helmut Marko, a Red Bull tanácsadója viszont magyarázatot adott.

„Egy fotónak még semmi köze nincs egy szerződés aláírásához” – magyarázta a Red Bull motorsport-tanácsadója.

„Egy közös meeting volt, és akkor még semmi sem volt 100 százalékig elöntve. Csináltunk egy fotót arra az esetre, ha ilyen döntés születik. Az aláírásokat manapság már elektronikusan is meg lehet ejteni.”

Arra a kérdésre, hogy a fotó az utolsó futam napján, vagy hétfőn készült-e, így felelt: „Őszinte leszek, nem emlékszem pontosan. Elég viharos hétvége volt! A lehetőség pedig adott volt, hiszen nem engedtek ki minket a hotelből a koronavírus-szabályok miatt.”

Bár a Red Bullnál azt remélték, a kisebb trükkre nem derül fény, Marko végül elismerte, a fotón látható függöny, valamint Perez ruházata is árulkodó volt.

„Perez ugyanazt a felsőt viselte, mint amikor Vettel odaadta neki a sisakját. Ez jobban elárult bennünket, mint a függöny!”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!