A Red Bullnál elárulták, miben kellene javulniuk az ellenfeleknek - F1VILÁG.HU

A Red Bullnál elárulták, miben kellene javulniuk az ellenfeleknek

A következetesség terén kell javulniuk az ellenfeleknek, ha 2024-ben harcba akarnak szállni a Red Bull ellen — ezt az energiaital-gyárosok motorsport-tanácsadója, Dr. Helmut Marko mondja.

Az osztrák csapat idén elképesztő teljesítménnyel védte meg világbajnoki címeit a Forma-1-ben: az istálló a szezon 22 versenyéből 21-et megnyert, Max Verstappen egymaga 19 győzelmet aratott a bajnokság során. Az ellenfelek nemigen tudtak tehát mit kezdeni a Red Bull-lal, Helmut Marko szerint azonban ennek volt egy fő oka.

„Mi az élen voltunk minden egyes versenyen, az ellenfelek pedig soha nem voltak következetesek — sem a Ferrari, sem a Mercedes” — idézi a szakember szavait a Kleine Zeitung.

Marko hozzátette, bizakodóan várják a 2024-es évet is, habár kétségkívül nehéz lesz megismételni az idei dominanciát.

„A szabályok legalábbis stabilak maradnak. A motorokon csak a megbízhatóság révén lehet javítani. Ami a kasztnikat illeti, a jelenlegi autók evolúcióit látjuk majd. A mi versenyautónk pedig idén minden pályán gyors volt, és mindig képesek voltunk optimálisan működtetni az abroncsokat a körülmények széles skáláján.”

„De határozottan szorosabb lesz. Amíg viszont senki sem tudja hozni azt a következetességet, amit mi, szerintem nagyon jó esélyekkel indulunk. Ráadásul ott van nekünk Max is, aki abszolút csúcsformában teljesít. Már-már ijesztően!”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

forma-1 rajt 2024

MEGJELENT!

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!