A Red Bullnál elárulták, miért tartanak jobban a Mercedestől, mint a Ferraritól - F1VILÁG.HU

A Red Bullnál elárulták, miért tartanak jobban a Mercedestől, mint a Ferraritól

HIRDETÉS
A Red Bull motorsport-tanácsadója, Dr. Helmut Marko szerint 2023-ban sokkal szorosabb lehet a Forma-1-es világbajnoki küzdelem, mint az elmúlt évben. A szakember arról is beszélt, miért tart jobban a Mercedestől, mint a Ferraritól.
ZANDVOORT, NETHERLANDS - SEPTEMBER 04: Max Verstappen of the Netherlands driving the (1) Oracle Red Bull Racing RB18 leads Lewis Hamilton of Great Britain driving the (44) Mercedes AMG Petronas F1 Team W13 during the F1 Grand Prix of The Netherlands at Circuit Zandvoort on September 04, 2022 in Zandvoort, Netherlands. (Photo by Clive Mason/Getty Images)

A Red Bull tavaly domináns teljesítményt nyújtva szerezte meg úgy az egyéni, mint a konstruktőri világbajnoki címet, az energiaital-gyárosok legfőbb kihívója pedig a Ferrari volt, miután a Mercedes meglehetősen nagy bakot lőtt 2022-es versenyautójával.

Helmut Marko viszont arra számít, a német csapat összekapja magát az új idényre – sőt, valójában jobban tart az ezüstnyilaktól, mint a 2022-ben sok taktikai hibát vétő, és számos megbízhatósági problémával küszködő Ferraritól.

„Én azt mondanám, hogy jobban kell tartanunk a Mercedestől. Főleg azért, mert előnyben vannak a Ferrarival szemben a stratégia és a megbízhatóság terén” – magyarázta az osztrák szakember, aki beszélt arról is, kissé szkeptikus azon véleményekkel kapcsolatban, melyek szerint a Red Bull tavalyi teljesítménye egy új dominancia kezdetét jelenti a Forma-1-ben.

„A mi helyzetünk határozottan más, mint a Mercedesé volt a hibrid éra elején. Nincs olyan óriási előnyünk a motorok terén jelenleg. Szóval nagyon más a helyzet. A Mercedesnek legalább 50 lóerőnyi előnye volt a többiekkel szemben akkoriban.”

„És nem szabad elfelejtenünk azt sem, hogy 2022 volt az első év az új technikai szabályokkal. A többi csapat nyilván látta, mit csináltunk mi az autónkkal. Szóval szerintem jövőre sokkal szorosabb lesz a verseny.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!