Friss hírek

A Red Bullnál elárulták, miért tartanak jobban a Mercedestől, mint a Ferraritól

A Red Bull motorsport-tanácsadója, Dr. Helmut Marko szerint 2023-ban sokkal szorosabb lehet a Forma-1-es világbajnoki küzdelem, mint az elmúlt évben. A szakember arról is beszélt, miért tart jobban a Mercedestől, mint a Ferraritól.

A Red Bull tavaly domináns teljesítményt nyújtva szerezte meg úgy az egyéni, mint a konstruktőri világbajnoki címet, az energiaital-gyárosok legfőbb kihívója pedig a Ferrari volt, miután a Mercedes meglehetősen nagy bakot lőtt 2022-es versenyautójával.

Helmut Marko viszont arra számít, a német csapat összekapja magát az új idényre – sőt, valójában jobban tart az ezüstnyilaktól, mint a 2022-ben sok taktikai hibát vétő, és számos megbízhatósági problémával küszködő Ferraritól.

Hirdetés
 

„Én azt mondanám, hogy jobban kell tartanunk a Mercedestől. Főleg azért, mert előnyben vannak a Ferrarival szemben a stratégia és a megbízhatóság terén” – magyarázta az osztrák szakember, aki beszélt arról is, kissé szkeptikus azon véleményekkel kapcsolatban, melyek szerint a Red Bull tavalyi teljesítménye egy új dominancia kezdetét jelenti a Forma-1-ben.

„A mi helyzetünk határozottan más, mint a Mercedesé volt a hibrid éra elején. Nincs olyan óriási előnyünk a motorok terén jelenleg. Szóval nagyon más a helyzet. A Mercedesnek legalább 50 lóerőnyi előnye volt a többiekkel szemben akkoriban.”

„És nem szabad elfelejtenünk azt sem, hogy 2022 volt az első év az új technikai szabályokkal. A többi csapat nyilván látta, mit csináltunk mi az autónkkal. Szóval szerintem jövőre sokkal szorosabb lesz a verseny.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!