A Red Bullnál hiszik, harcolni tudnak a Mercedesszel

Bár nem a legjobb formában kezdték az előszezoni teszteket, a Red Bullnál biztosak abban, új versenyautójuk elég jó lehet idén ahhoz, hogy harcba szálljanak a Mercedesszel.


Bár nem a legjobb formában kezdték az előszezoni teszteket, a Red Bullnál biztosak abban, új versenyautójuk elég jó lehet idén ahhoz, hogy harcba szálljanak a Mercedesszel.

Az osztrák istálló riválisaihoz hasonlóan agresszív fejlesztési programot követ idén, Christian Horner pedig azt mondja, az új, RB13-as versenyautó alapjai kellően jók ahhoz, hogy bizakodóan várják a 2017-es szezont.

„Csapatként soha nem nyertük meg a téli bajnokságot” – mondta a Red Bull csapatfőnöke a Motorsport.com című internetes lapnak, utalva a múlt heti teszten mutatott teljesítményre.

„Inkább legyenek problémáink itt, és szabaduljunk meg tőlük a szezon előtt, minthogy felüssék a fejüket Melbourne-ben. A saját programunkat követjük, tanulunk, az autó pedig úgy viselkedik, ahogy vártuk, ami jó alapokat szolgáltat a fejlesztésekhez.”

„A versenyzők látszólag elégedettek az autóval, szóval minden pozitív.”

Arra a kérdésre, hogy miképp látják fejlődésüket a riválisokhoz képest, Horner így felelt: „Nézzék – a Mercedes abszolút favorit. Ők domináltak az elmúlt 3 évben.”

„Mi az elmúlt 3 évben 5 futamot nyertünk, a Ferrari 3-at, a Mercedes pedig közel 60-at. Szóval természetesen ők a favoritok.”

„De úgy tűnik, az RB13-asunknak megvannak a megfelelő alapjai, és nyilván az új szabályok miatt a fejlesztési ütem nagyon gyors lesz. Egy valódi fejlesztési verseny zajlik majd egészen Abu Dhabiig.”

„A Mercedes versenyképesnek tűnik, a Ferrari szintúgy. Nekünk elég érzékenyre sikerült az első hét. Volt néhány kisebb problémánk, de semmi különös – csak idegesítő, időigényes gondok, mint például a hét elején felmerült kipufogó- vagy szenzorhiba. De alapvetően remek visszajelzéseket kaptunk a versenyzőktől az autóval kapcsolatban.”

„Kizárólag a saját programunkra összpontosítunk. A versenyzők élvezik az új generációs autókat. Korán van még ugyan, de elégedettek vagyunk a fejlődéssel.”

A Red Bull csapatfőnöke kifejtette, a Renault motorjai is komoly fejlődésen mentek keresztül a télen.

„Azt hiszem, nagyon mozgalmas telük volt. Kétségkívül előreléptek a motorral. Korán van még ugyan, de úgy hiszem, rengeteg fejlesztési potenciál van ebben az erőforrásban.”

„De talán Nico Hülkenberg tudna a legjobban beszélni erről, ő ugyanis egy Mercedes-motoros autóból ült át a Renault-ba. De az biztos, hogy a Renault lenyűgöző mennyiségű munkát fektetett erőforrásába.”

Görgess tovább, ez is érdekelhet!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS