A Red Bullnál hiszik, harcolni tudnak a Mercedesszel - F1VILÁG.HU

A Red Bullnál hiszik, harcolni tudnak a Mercedesszel

HIRDETÉS

Bár nem a legjobb formában kezdték az előszezoni teszteket, a Red Bullnál biztosak abban, új versenyautójuk elég jó lehet idén ahhoz, hogy harcba szálljanak a Mercedesszel.


Bár nem a legjobb formában kezdték az előszezoni teszteket, a Red Bullnál biztosak abban, új versenyautójuk elég jó lehet idén ahhoz, hogy harcba szálljanak a Mercedesszel.

Az osztrák istálló riválisaihoz hasonlóan agresszív fejlesztési programot követ idén, Christian Horner pedig azt mondja, az új, RB13-as versenyautó alapjai kellően jók ahhoz, hogy bizakodóan várják a 2017-es szezont.

„Csapatként soha nem nyertük meg a téli bajnokságot” – mondta a Red Bull csapatfőnöke a Motorsport.com című internetes lapnak, utalva a múlt heti teszten mutatott teljesítményre.

„Inkább legyenek problémáink itt, és szabaduljunk meg tőlük a szezon előtt, minthogy felüssék a fejüket Melbourne-ben. A saját programunkat követjük, tanulunk, az autó pedig úgy viselkedik, ahogy vártuk, ami jó alapokat szolgáltat a fejlesztésekhez.”

„A versenyzők látszólag elégedettek az autóval, szóval minden pozitív.”

Arra a kérdésre, hogy miképp látják fejlődésüket a riválisokhoz képest, Horner így felelt: „Nézzék – a Mercedes abszolút favorit. Ők domináltak az elmúlt 3 évben.”

„Mi az elmúlt 3 évben 5 futamot nyertünk, a Ferrari 3-at, a Mercedes pedig közel 60-at. Szóval természetesen ők a favoritok.”

„De úgy tűnik, az RB13-asunknak megvannak a megfelelő alapjai, és nyilván az új szabályok miatt a fejlesztési ütem nagyon gyors lesz. Egy valódi fejlesztési verseny zajlik majd egészen Abu Dhabiig.”

„A Mercedes versenyképesnek tűnik, a Ferrari szintúgy. Nekünk elég érzékenyre sikerült az első hét. Volt néhány kisebb problémánk, de semmi különös – csak idegesítő, időigényes gondok, mint például a hét elején felmerült kipufogó- vagy szenzorhiba. De alapvetően remek visszajelzéseket kaptunk a versenyzőktől az autóval kapcsolatban.”

Hirdetés

„Kizárólag a saját programunkra összpontosítunk. A versenyzők élvezik az új generációs autókat. Korán van még ugyan, de elégedettek vagyunk a fejlődéssel.”

A Red Bull csapatfőnöke kifejtette, a Renault motorjai is komoly fejlődésen mentek keresztül a télen.

„Azt hiszem, nagyon mozgalmas telük volt. Kétségkívül előreléptek a motorral. Korán van még ugyan, de úgy hiszem, rengeteg fejlesztési potenciál van ebben az erőforrásban.”

„De talán Nico Hülkenberg tudna a legjobban beszélni erről, ő ugyanis egy Mercedes-motoros autóból ült át a Renault-ba. De az biztos, hogy a Renault lenyűgöző mennyiségű munkát fektetett erőforrásába.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!