A Red Bullnál kíváncsian várják, mit lép most a Mercedes - F1VILÁG.HU

A Red Bullnál kíváncsian várják, mit lép most a Mercedes

HIRDETÉS
A Red Bull motorsport-tanácsadója, Dr. Helmut Marko azt mondja, kíváncsian várja, mit lép a Mercedes Forma-1-es csapata most, hogy kiderült, idei versenyautójával nem lesz esélye a világbajnoki címre.
2023 Bahrain Grand Prix, Sunday - Jiri Krenek Lewis Hamilton

A Mercedes nagy reményekkel várta az új idényt, abban bízott ugyanis, a kiábrándító 2022-es szezon után újra az élmezőnyben csatázhat majd. Éppen ezért a németek számára valóságos hidegzuhany volt az évadnyitó Bahreini Nagydíj, ahol kiderült, a W14-es versenyautó nemhogy a győzelemre, de még a dobogós helyekre sem esélyes.

Toto Wolff már hétvégén arról beszélt, zsákutcába futottak autókoncepciójukkal, így mihamarabb ki kell találniuk, milyen fejlesztési irányba indulnak tovább. Helmut Marko, a Red Bull tanácsadója kíváncsian várja, mit lépnek az ezüstnyilak.

„A Mercedes több akadállyal néz szembe, ez egyértelmű” – idézi Marko szavait az OE24 című lap. „Semmilyen fejlődést nem tettek tavalyhoz képest. Ha megnézzük a különbségeket, látható, hogy még vissza is léptek egyet.”

„Úgy tűnik, valahol eltévedtek. Kíváncsi vagyok, mit lépnek most. A költségplafon miatt ugyanis nagy probléma az autó rutinszerű fejlesztése. Hogyan raknak össze egy teljesen új autót? Hacsak nem csinálnak ’aranylövést’ – amit kétlek a legutóbbi tapasztalatok alapján.”

Arra a kérdésre, hogy a Red Bull látszólagos dominanciája emlékezteti-e a Mercedes évekkel ezelőtti fölényére, Marko így felelt: „Az különbség az, hogy akkor egy 50 lóerővel gyengébb motort kaptunk a Renault-tól. A Mercedes viszont saját maga produkálta esélytelenségét.”

Amikor arról faggatták, a Red Bull tényleg megnyerhet-e idén minden versenyt, ahogy azt a Mercedes részéről nyilatkozták nemrég, az osztrák szakember annyit mondott: „Ez nonszensz, nem lehet ilyet kijelenteni egyetlen verseny után.

„Elég egy hibát véteni a beállításokban, ahogy történt az velünk is tavaly, Brazíliában.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!