Költségplafon-ügy

A Red Bullnál nem győzik dicsérni Verstappent

Sorozatban negyedik, idei tizedik futamgyőzelmét aratta a Forma-1-es Holland Nagydíjon Max Verstappen, amire reagálva Helmut Marko úgy fogalmazott, a fiatal pilóta mintha a saját bolygóján élne.

Lehengerlő szezont teljesít a Red Bull színeiben Max Verstappen, aki az utóbbi hetek során mintha érinthetetlenné vált volna. A Francia, a Magyar és a Belga Nagydíjat követően most Hollandiában is futamgyőzelmet ünnepelhetett, így már csak egy karnyújtásnyira van attól, hogy megszerezze második világbajnoki címét. Előnye jelenleg immár 109 pontnyi, vagyis több, mint négy futamgyőzelemnyi Charles Leclerc-hez képest, amivel kapcsolatban a Ferrari pilótája is elismerte, hogy ledolgozhatatlanná nőtt.

Sokakhoz hasonlóan Helmut Marko sem győzte dicsérni az óriási formában versenyző címvédőt.

„Egy fantasztikus Maxot láthattunk: a nyomás egyáltalán nem befolyásolta őt, a futam teljes távja alatt koncentrált maradt. A futam a vártnál nehezebben alakult, mivel a kemény abroncsokon a Mercedes gyorsabb volt nálunk. A futam végén emiatt stratégiát váltottunk. Ezt nem tettük volna meg, ha nem hajt pályára a biztonsági autó. Hihetetlen ez a fickó – vagy fiú! Majdnem 25 éves, szóval egy fiatalember. Az autóban ülve a saját bolygóján van, ahol a nyomás egyáltalán nem hat rá” – méltatta őt Marko.

Ha így folytatja, Verstappent akár már az októberben esedékes Japán vagy USA Nagydíjon kétszeres világbajnokká koronázhatják. Ha ez nem lenne elég, idén akár még az egy szezon alatt megszerzett legtöbb futamgyőzelem rekordját is megdöntheti. A jelenlegi csúcson Michael Schumacher (2004) és Sebastian Vettel (2013) osztoznak 13-13 győzelemmel. A rekorddöntéshez Verstappennek további négy diadalra van szüksége a hátralévő hét fordulón.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

A Red Bullnál nem győzik dicsérni Verstappent
Alonso egy „furcsa” napon végzett az első helyen Japánban
Schumacher a vízpermetet okolja az ütközésért
Gyorsult az Alfa Romeo, Bottasnak tetszik az új fejlesztés

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!