Friss hírek

A Red Bullnál nem számítottak ennyire sikeres szezonra

A Red Bull Forma-1-es csapatfőnöke, Christian Horner elárulta, az idei szezont megelőzően nem számítottak arra, hogy ennyire domináns teljesítményt nyújtva nyerik meg a világbajnoki címet.

A Red Bull tavaly óriási csatában nyerte meg az egyéni világbajnoki címet Max Verstappen révén, 2022-ben pedig nemcsak az egyéni, hanem a konstruktőri trófeát is elhódították az energiaital-gyárosok.

Nem is akárhogyan, a Red Bull ugyanis a 22-ből 17 versenyt megnyert, és rekordnak számító 759 pontot gyűjtött. Pedig a csapatra komoly kihívások vártak idén, hiszen a Forma-1 technikai szabályai jelentősen megváltoztak, az osztrákok pedig tavaly meglehetősen későn kezdtek el az új idényre fókuszálni. Christian Horner csapatfőnök ezért azt mondja, nem számítottak ennyire jó szereplésre.

Hirdetés
 

„Úgy gondolom, csapaként jól ráéreztünk ezekre a szabályokra. Figyelembe véve, hogy mi voltunk az utolsó csapat, mely átállt, és figyelembe véve, hogy mi történt tavaly, azt gondolom, a csapatunk lenyűgöző munkát végzett azzal, hogy egy ennyire versenyképes autóval állt elő” – mondta a szakember.

„Ha az idei szezon elején ezt mondták volna nekünk, miközben tényleg úgy éreztük, hogy hátrányból kezdünk az elmúlt 40 év legnagyobb szabályváltozásait tekintve, kétlem, hogy közülünk bárki is számított volna arra, ami idén történt a pályán és azon kívül.”

Hasonlóképp vélekedik Verstappen is, aki bár tudja, nehéz dolga lesz, megpróbál még jobb eredményeket elérni 2023-ban.

„Soha nem gondoltam volna, hogy így alakul, mint ahogy a csapatnál senki sem” – mondta a kétszeres világbajnok. „De nagyon élvezetes volt ennek a csapatnak a tagjának lenni idén. Nagyon jól szórakoztunk. Természetesen a teljesítményre fókuszálunk, ugyanakkor viszont ki kell élveznünk a pillanatot, értékelnünk kell azt, és szerintem mi ezt határozottan megtettük.”

„És meg is fogjuk tenni, viszont már a következő évre fókuszálunk. Az ember mindig azt mondja, megpróbál jobban teljesíteni. Tudom, hogy nehéz lesz sokkal jobbnak lenni ennél, de mindig erre kell törekedni.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!