Friss hírek

A Red Bullnál örülnek, hogy két „Ferrari-pályán” is nyerni tudtak

Nagyon örülnek a Red Bull Forma-1-es csapatánál annak, hogy az elmúlt hetekben két olyan versenypályán is győzedelmeskedni tudtak, melyeken alapvetően a Ferrari versenyautója erősebb.

Az energiaital-gyárosok jelenleg az egyéni- és a konstruktőri bajnokságban is az élen állnak, miután a Ferrari sem Barcelonában, sem Monte-Carlóban nem tudta győzelemre váltani kiemelkedő tempóját: előbbi helyszínen Charles Leclerc műszaki hiba miatt kiesett, a legutóbbi, monacói hétvégén pedig a maranellóiak rossz taktikája miatt kellett lemondani a győzelemről.

Helmut Marko, a Red Bull tanácsadója szerint óriási előny számukra az, hogy két „Ferrari-pályán” is győzni tudtak nemrégiben.

Hirdetés
 

„Vannak pályák, melyeken mi vagyunk az erősebbek, de olyanok is, melyeken a Ferrari a legerősebb. Hála az égnek, nyerni tudtunk azon a két pályán, ahol a Ferrari alapvetően a legerősebb autóval rendelkezik: Barcelonában és Monacóban – ennek igazán örülünk!” – mondta a szakember a Formel1.de című internetes portálnak.

A száguldó cirkusz mezőnye ezen a hétvégén Azerbajdzsánban vendégeskedik majd, melyet követően Kanadába látogatnak a csapatok. A hosszú egyenesek miatt mindkét helyszín a Red Bull autóinak kedvezhet.

„Optimistán várjuk Bakut és Montrealt is, ahol az egyenesek ismét hosszabbak lesznek, a végsebességünk pedig segítségünkre lesz. Nagyjából egy szinten vagyunk a Ferrarival, szóval a napi forma, a beállítások, a gumikopás, illetve az abroncsok megfelelő tartományban tartása döntő jelentőségű lesz.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!