A Red Bullnál próbálják megoldani a motorgondokat a versenyig

Fotó: Red Bull Racing
SINGAPORE - SEPTEMBER 15: Sparks fly behind Max Verstappen of the Netherlands driving the (33) Aston Martin Red Bull Racing RB14 TAG Heuer on track during qualifying for the Formula One Grand Prix of Singapore at Marina Bay Street Circuit on September 15, 2018 in Singapore. (Photo by Charles Coates/Getty Images) // Getty Images / Red Bull Content Pool // AP-1WWKVNHPS2511 // Usage for editorial use only // Please go to www.redbullcontentpool.com for further information. //

A Red Bull Forma-1-es csapatát irányító Christian Horner azt mondja, a Renault-val közösen keményen dolgoznak azon, hogy megoldják azokat a motorproblémákat, melyek versenyzőiket hátráltatták a Szingapúri Nagydíj időmérő edzésén.

Verstappen már pénteken, illetve a szombati, utolsó szabadedzésen is panaszkodott a motorerőre, ennek ellenére a holland parádézott az időmérőn, és végül megszerezte a 2. rajtkockát.

Tette mindezt annak ellenére, hogy a kvalifikáción is többször kihagyott a motorja, feltehetően a nem megfelelő beállítások miatt.

Christian Horner csapatfőnök az időmérő után óvatosan nyilatkozott, igyekezett kiállni a Renault mellett – mondván, hogy az új motorspecifikációnak még lehetnek gyermekbetegségei.

A szakember elárulta, a francia gyártó mindent megtesz azért, hogy megoldja a gondokat vasárnapra.

„Feltehetően kalibrálási problémáról van szó, amin szabad változtatnunk” – mondta a szakember az időmérő után.

„Normál körülmények között az ember arra számít, hogy ezt néhány szimulációval és próbapados teszttel meg lehet oldani. A Renault srácai gőzerővel dolgoznak rajta. Ez a C-specifikáció, még nagyon új.”

„A motorerőt leadja, szóval abszolút jó döntés volt, hogy bevetettük ezt a motort az időmérőn. A problémák ellenére még így is több erőre volt képes. De a holnapi versenyre orvosolnunk kell. Remélhetőleg tisztább lesz a dolog, mint ma, amikor kihajtott a bokszból.”

Horner elárulta, Verstappennek a vezetési stílusán kellett változtatnia ahhoz, hogy felülkerekedjen a gondokon.

„Sajnos ezzel a motorvezérléssel nem állt a rendelkezésére annyi erő, mint amennyit kért a gázpedálon keresztül, szóval nagyon időszakos volt. Fantasztikus kört futott, hihetetlen erőfeszítéseket tett.”

„Nagyon lenyűgöző volt, ahogy a problémák ellenére vezetett. Persze kár érte, mert enélkül szerintem lett volna esélye a pole-ra. De az, hogy az első sorból rajtolhat, egyébként is felér számunkra egy pole-lal.”

„Az időmérő előtt a mérnökök talán az 5. vagy 6. helyekre gondoltak lehetséges végkimenetelként, szóval szerintem remek munkát végeztek a kasztnival.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!