A Red Bullnál úgy érzik, építik a lendületet 2020-ra - F1VILÁG.HU

A Red Bullnál úgy érzik, építik a lendületet 2020-ra

HIRDETÉS
A Red Bull Forma-1-es csapatát irányító Christian Horner szerint az istálló építi a „lendületet” ahhoz, hogy 2020-ban jobb idényt teljesíthessen a száguldó cirkuszban, habár a nyári szünet óta a csapat látszólag területet veszített a Mercedesszel és a Ferrarival szemben.
SUZUKA, JAPAN - OCTOBER 11: Max Verstappen of the Netherlands driving the (33) Aston Martin Red Bull Racing RB15 on track during practice for the F1 Grand Prix of Japan at Suzuka Circuit on October 11, 2019 in Suzuka, Japan. (Photo by Charles Coates/Getty Images) // Getty Images / Red Bull Content Pool  // AP-21U9495UD1W11 // Usage for editorial use only //

A Milton Keynes-i istálló eddig két futamot nyert idén: Max Verstappen Ausztriában és Németországban tudott győzni, a nyári szünetet követően azonban a Red Bull nem tudott még a győzelemért harcba szállni.

Christian Horner csapatfőnök mindenesetre azt mondja, a szezon második felében látott eddigi eredménynek nem mutatnak pontos képet a csapat fejlődéséről. A szakember rámutatott, Szingapúrban például azért teljesítettek várakozásokon alul, mert rossz irányba indultak el a beállításokkal.

„Számomra a csodabogár mindenképpen Szingapúr volt. Bakot lőttünk ott” – mondta Horner a Motorsport.com című lapnak.

„Nem hoztunk ki annyit az autóból, amennyi benne volt, és azt gondolom, ezt meg is értettük a versenyhétvége után.”

„Oroszországban a várakozásaink szerint teljesítettünk, és amit azóta láttunk, hogy a Ferrarinak is sikerült előrelépnie. De remélhetőleg a hátralévő versenyeken ismét versenyképes helyzetbe kerülhetünk – és láthattunk, hogy sokkal közelebb vagyunk, mint 12 hónappal ezelőtt.”

Arra a konkrét kérdésre, hogy mégis mi volt a gond Szingapúrban, Horner kifejtette: „Azt gondolom, főleg a beállításokkal volt gond. És a verseny után szerintem megértettük a dolgot. Kár érte, mert a szingapúri egy olyan pálya, ahol érezhettük, hogy nem hoztuk ki a maximumot. De még így is dobogóra álltunk, és legyűrtük mindkét Mercedest.”

A Red Bull idén használja először a Honda erőforrásait, így a 2019-es szezonra végig átmeneti évként tekintett. A csapatnál abban bíznak, minden adott ahhoz, hogy 2020-ban megtegyék a következő lépést.

„Idén felépítettük a lendületet, a 2019-es év mindig is egy átmeneti év volt. Azt gondolom, pozitívum az, hogy a Honda minden egyes motorjával fejlődést ért el, és szerintem a kasztnit tekintve minket talán jobban sújtott az első szárny változása, mint bizonyos riválisainkat. De ezt is megértettük, és átküzdöttünk magunkat rajta. Szóval valóban úgy érezzük, hogy építjük a lendületet az autó későbbi fejlesztéseivel 2020-ra.”

Arra a kérdésre, hogy megvannak-e az összetevők ahhoz, hogy odategyék magukat jövőre, Horner így felelt: „Azt gondolom, összességében nagyon sok jó dolog történik, és az idei év valóban egy átmeneti év volt.”

Hirdetés

„A sakurai és a Milton Keynes-i mérnökök szépen összecsiszolódtak, és remélhetőleg ennek látni fogjuk majd az előnyeit a következő évben.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!