A Red Bullt aggasztja a Ferrari ausztriai fölénye - F1VILÁG.HU

A Red Bullt aggasztja a Ferrari ausztriai fölénye

A Forma-1-es Osztrák Nagydíjon egyértelmű fölényt élvezett a Ferrari a Red Bull istállójával szemben, ezért Christian Horner arra kéri csapatát, minél előbb értsék meg a Spielbergben történteket.

Az Osztrák Nagydíj pénteki és szombati napja alapján sokan fogadtak Max Verstappen egyértelmű spielbergi győzelmére, hiszen a Red Bull holland címvédője a pénteki időmérő edzésen megszerzett pole-pozícióját szombaton a sprintfutam első helyezésére váltotta. Vasárnap azonban fordult a kocka a két élcsapat között, a kíméletesebb gumikezelésének és a jobb nyers tempójának köszönhetően a Ferrari húzta be a győzelmet Charles Lecler-rel, ami magát a Red Bullt is meglepte. Christian Horner csapatvezető a futamot értékelve kihangsúlyozta, a soron következő forduló előtt meg kell érteniük, mi történt.

„Gratulálok a Ferrarinak, a mai verseny nagy részében az övék volt a gyorsabb autó. Max a végén elkezdett visszakapaszkodni, de mi gyorsabban koptattuk a gumikat, és ezzel nehéz volt mit kezdeni. A Ferrari ma egyszerűen kíméletesebben bánt a gumikkal. Nyilván a tempóelőny is náluk volt, ami jobb stratégiai opciókat eredményez” – magyarázta.

A csapatvezető szerint a Red Bull most kénytelen elmerülni az adatok tengerében, hogy a két hét múlva esedékes Francia Nagydíjra pontos képet kapjanak a Ferrari előnyéről.

„A tempónk a verseny végén… legalább a leggyorsabb kört megszereztük” – töprengett Horner. „Tegnaphoz képest azonban gyengébbek voltunk, amit ki kell elemeznünk. A két verseny során Max szempontjából csak öt pontot adtunk át, ami nem olyan rossz” – foglalta össze a hétvége eredményeit.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!