Friss hírek

A Red Bullt hidegen hagyta Hamilton pszichológiai játszmája

Nem zaklatta fel túlzottan Lewis Hamilton időmérőn mutatott „játszmája” a Red Bull Forma-1-es csapatát irányító Christian Hornert.

A Mercedes versenyzője a pole pozícióból rajtolhat majd a 36. Forma-1-es Magyar Nagydíjon, a szombati időmérő edzés utolsó szakaszában pedig a világbajnoki címvédő látványosan lelassított, mielőtt nekikezdett volna második mért körének.

Hamilton már a bokszból kijövet is lelassított egyszer Max Verstappen előtt, majd a pálya utolsó kanyarjához közeledve ismét látványosan visszavett a tempóból – miközben a két Red Bull mögötte arra várakozott, hogy megkezdje mért körét.

Verstappennek ez végül sikerült, csapattársa, Sergio Perez azonban végül lecsúszott arról, hogy másodszor is próbálkozzon.

A Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner ugyanakkor azt mondja, „nem igazán” vannak problémái az időmérőn látottakkal, egyfajta „játszmának” tartja a történteket.

„Lewisnak már volt egy pokolian jó kör a tarsolyában, és aztán nyilván elkezdett egy kicsit visszavenni, és nem akarta, hogy a mi autóink tiszta etapot fussanak. De szíve joga” – mondta a szakember.

„Nála volt a pályapozíció. Nincs vele különösebb problémánk. Most már minden a vasárnapi versenyről szól.”

Arra a kérdésre, hogy fordított esetben a Red Bull is alkalmazott-e volna hasonló pszichológiai játszmát, Horner elárulta: „Szerintem mi sokkal inkább a saját gumijaink felkészítésére fókuszáltunk volna, mert ahogy láthatták, a körideje közel sem volt olyan jó, mint a legjobb időmérős ideje.”

„Nyilván sokkal jobban érdekelte, hogy mi történik mögötte. De ez is része a játéknak.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!