A Red Bullt hidegen hagyta Hamilton pszichológiai játszmája - F1VILÁG.HU

A Red Bullt hidegen hagyta Hamilton pszichológiai játszmája

HIRDETÉS
Nem zaklatta fel túlzottan Lewis Hamilton időmérőn mutatott „játszmája” a Red Bull Forma-1-es csapatát irányító Christian Hornert.
BUDAPEST, HUNGARY - JULY 31: Lewis Hamilton of Mercedes and Great Britain leads Max Verstappen of Red Bull Racing and The Netherlands as they go out for their final qualifying lap during qualifying ahead of the F1 Grand Prix of Hungary at Hungaroring on July 31, 2021 in Budapest, Hungary. (Photo by Peter Fox/Getty Images)

A Mercedes versenyzője a pole pozícióból rajtolhat majd a 36. Forma-1-es Magyar Nagydíjon, a szombati időmérő edzés utolsó szakaszában pedig a világbajnoki címvédő látványosan lelassított, mielőtt nekikezdett volna második mért körének.

Hamilton már a bokszból kijövet is lelassított egyszer Max Verstappen előtt, majd a pálya utolsó kanyarjához közeledve ismét látványosan visszavett a tempóból – miközben a két Red Bull mögötte arra várakozott, hogy megkezdje mért körét.

Verstappennek ez végül sikerült, csapattársa, Sergio Perez azonban végül lecsúszott arról, hogy másodszor is próbálkozzon.

A Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner ugyanakkor azt mondja, „nem igazán” vannak problémái az időmérőn látottakkal, egyfajta „játszmának” tartja a történteket.

„Lewisnak már volt egy pokolian jó kör a tarsolyában, és aztán nyilván elkezdett egy kicsit visszavenni, és nem akarta, hogy a mi autóink tiszta etapot fussanak. De szíve joga” – mondta a szakember.

„Nála volt a pályapozíció. Nincs vele különösebb problémánk. Most már minden a vasárnapi versenyről szól.”

Arra a kérdésre, hogy fordított esetben a Red Bull is alkalmazott-e volna hasonló pszichológiai játszmát, Horner elárulta: „Szerintem mi sokkal inkább a saját gumijaink felkészítésére fókuszáltunk volna, mert ahogy láthatták, a körideje közel sem volt olyan jó, mint a legjobb időmérős ideje.”

„Nyilván sokkal jobban érdekelte, hogy mi történik mögötte. De ez is része a játéknak.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!