Friss hírek

A Red Bullt is meglepte a szezon eleji remeklés

Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke elárulta, őket is váratlanul érte a 2016-os szezon első felében nyújtott remek teljesítmény, ám arra számít, az év második felében még erősebbek lesznek.Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke elárulta, őket is váratlanul érte a 2016-os szezon első felében nyújtott remek teljesítmény. A szak

Hat futam után az osztrák istálló mindössze 9 pontos lemaradásban van a Ferrarihoz képest, és 76 pont a hátránya a bajnoki tabellát vezető Mercedes mögött.

A Red Bull Max Verstappen révén Barcelonában nyerni tudott, Daniel Ricciardo pedig Monacóban a pole pozícióból rajtolt – a futamon pedig végül második lett. Utóbbi versenyző remek szerepléséhez a Renault továbbfejlesztett motorja is nagyban hozzájárult.

„Nem számítottunk arra, hogy ilyen versenyképesek leszünk az év első felében” – vallotta be Christian Horner csapatfőnök.

„Az előszezonban úgy éreztük, sokkal versenyképesebbek lehetünk majd a szezon második felében, és még mindig úgy gondolom, hogy így lesz. Ami meglepett minket, hogy mennyire versenyképesek voltunk Melbourne óta, és milyen kiváló eredményeket értünk el – Barcelonában pedig fair és tiszta csatában győztük le a Ferrarit.”

„Szóval kétlem, hogy bárki is számított ilyen remek idénykezdetre, de abszolút érezni a pezsgést az egész gyáron belül.”

Horner elárulta, természetesen továbbra is két lábbal a földön járnak, és pontosan tudják, hogy nehéz lesz megszorongatni a Mercedest.

„Arra törekszünk, hogy csökkentsük a hátrányunkat a Mercedeshez képest, és amikor lehet, legyűrjük a Ferrarit. Az pedig, hogy már az év ezen szakaszában sikerült megnyernünk egy futamot, felülmúlta a várakozásainkat.”

„Egy kicsit talán túlértékelnénk magunkat, ha azt mondanánk, hogy harcba tudunk szállni a Mercedesszel a bajnoki címért, figyelembe véve a csapat dominanciáját még idén is. De a cél nyilván az, hogy csökkentsük a hátrányt, és versenyről-versenyre támadjuk őket.”

„Kétségkívül most már jó motorunk van, a karosszéria is erős, ami a remek szakemberek kiváló munkájának köszönhető.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Ezeket is ajánljuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!