A Red Bullt lenyűgözte az, amit a Honda mutatott

Fotó: Red Bull Racing
MONTMELO, SPAIN - FEBRUARY 18: Max Verstappen of the Netherlands driving the (33) Aston Martin Red Bull Racing RB15 on track during day one of F1 Winter Testing at Circuit de Catalunya on February 18, 2019 in Montmelo, Spain. (Photo by Dan Istitene/Getty Images) // Getty Images / Red Bull Content Pool // AP-1YFQGD5J91W11 // Usage for editorial use only // Please go to www.redbullcontentpool.com for further information. //
A Red Bull Forma-1-es csapatát irányító Christian Horner azt mondja, lenyűgözte őket mindaz, amit új motorpartnerüktől, a Hondától láttak eddig.

Az energiaital-gyárosok 2019-ben már a japán gyártó erőforrásait használják a Forma-1-ben, miután Renault-val való partnerségük a tavalyi szezont követően véget ért.

A Red Bull ma eredményesen teljesítette első barcelonai tesztnapját, ahol Max Verstappen 128 kört tett meg az RB15-ös versenygéppel, és végül a 4. helyen zárt.

Christian Horner csapatfőnök elárulta, lenyűgöző az, ahogy a Honda motorját összefésülték versenyautójukkal.

„A motorerő egy meghatározó tényező, de azt kell mondjam, ennek a motornak a kasztniba való installálás a legjobb, ami valaha volt ennél a csapatnál” – mondta a szakember.

„Ha megnézzük, milyen szépen van integrálva a kasztniba, azt mondhatjuk, hogy tényleg egy darab gyönyörűség. Az egész mérnöki csapat a Hondával közösen nagyszerű munkát végzett az installációval, ami olyan, mint egy svájci óra az autónk hátuljában.”

A Toro Rosso csapatfőnöke, Franz Tost Barcelonában azt mondta, meggyőződése, hogy a Red Bull a Honda motorjaival idén versenyeket nyer majd.

Amikor a Motorsport.com munkatársa arról kérdezte, osztja-e Tost optimizmusát, Horner nevetve így felelt: „Meggyőződésem, hogy Franz is ott lesz a dobogón idén!”

„Nézzék, nagyszerű ez a lelkesedés és optimizmus Franz részéről. Izgatottan várjuk a Hondával való közös munkát, hiszen ez egy igazi partnerség, nem pedig pusztán motorvásárlók vagyunk. És már tényleg érezzük ennek előnyeit.”

„Nem lesz gyors folyamat, nincs varázspálcánk, és azt gondolom, ahogy a két szervezet egyre többet tanul egymásról, az erősségekről és a gyengeségekről, úgy fogunk fejlődni. De nem szabtunk semmiféle határidőt.”

Horner kifejtette, az elmúlt időszakban rendkívül hatékony munkát tudtak végezni a Hondával közösen – erre korábban, a Renault partnereként nem volt lehetőségük.

„Már a Toro Rossónál is láttuk tavaly, milyen nagyszerű fejlődést értek el, és természetesen a döntésünket arra alapozva hoztuk meg, amit láttunk és mértünk. És azt kell mondjam, eddig lenyűgözött minden, amit láttunk.”

„12 év alatt ez az első alkalom, hogy négy motorunk is készen van már a gyárban. Ilyen korábban nem volt.”

A barcelonai nyitónapot követően a Red Bull versenyzője, Max Verstappen elégedetten nyilatkozott, bár részleteket egyelőre nem tud mondani az autó teljesítményével kapcsolatban.

„Eddig jó” – mondta a holland.

„Sok kört meg tudtunk tenni, minden simán ment, de még csak az első tesztnapon vagyunk túl, ennél többet nemigen tudok mondani.”


Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!