Friss hírek

A Red Bullt letaglózta a Mercedes motorereje

Megdöbbentette a Mercedes motorfölénye a Red Bull Forma-1-es csapatát – ismerte el az energiaital-gyártó motorsport-tanácsadója, Helmut Marko.

A Mercedes Valtteri Bottas révén megnyerte az év első versenyét Spielbergben, majd egy hét múlva, az ugyancsak a Red Bull Ringen megtartott Stájer Nagydíjon Lewis Hamilton győzedelmeskedett.

Azt már a Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner is említette, a Mercedes főleg a spielbergi pálya hosszú egyeneseiben volt előnyben, miután sikerült nagyot lépniük előre V6-os erőforrásukkal.

Helmut Marko viszont azt mondja, valósággal sokkolta őket a Mercedes motorereje.

„Letaglózott bennünket a Mercedes motorereje” – ismerte el a szakember a Kleine Zeitungnak.

„Tartani tudtuk a lépést az élmezőnnyel az első osztrák versenyen, de ez azért volt, mert 10°C-kal melegebb volt. A második versenyen nem tudtuk állni a sarat…”

„Nagyon gondosan meg kell ezt vizsgálnunk. Már az az előnyünk is elszállt, ami jelentős tengerszint feletti magasság miatt megvolt. Ez összefüggésben állhat azzal a ténnyel, hogy a Honda új turbót használ. De csak Budapesten tudhatunk meg többet. A lényeg, hogy nagyon megremegtünk emiatt az idénykezdet miatt.”

Marko ezzel együtt azt mondja, van okuk a bizakodásra, hiszen ha Alexander Albon nem ütközik össze Lewis Hamiltonnal az Osztrák Nagydíj utolsó szakaszában, megnyerhették volna az idénynyitót.

„Az első versenyen a Lewis Hamiltonnal történt ütközésig Albon sokkal gyorsabb volt, és győztünk volna.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!