Friss hírek

A Red Bullt meglepte a Ferrari teljesítménye: „Nehéz időszak vár ránk!”

A Ferrari melbourne-i teljesítményét látva nehéz időszak vár a Red Bull Forma-1-es csapatára – mondja az istálló tanácsadója, Dr. Helmut Marko, aki elárult néhány részletet a Max Verstappen kiesését okozó műszaki problémáról is.

A Red Bull jó esélyekkel vágott neki a szezon harmadik versenyének, ám hamar kiderült számukra, Charles Leclerc Ferrarijával Melbourne-ben nemigen tudnak mit kezdeni. Verstappen így arra fókuszált, hogy a második helyen célba érjen – végül azonban a 39. körben technikai hiba miatt kénytelen volt kiállni.

A Red Bullnál jelenleg is vizsgálják, pontosan mi okozta a kiesést – az már kiderült, hogy az üzemanyagrendszerrel volt probléma, de alapos elemzésre lesz szükség, hogy a jövőben ne fordulhasson elő ilyesmi.

Hirdetés
 

„Szivárgott az üzemanyag – nem tudjuk, hol és hogyan. De rengeteg üzemanyag folyt el. Ezért mondtuk neki, hogy azonnal meg kell állnia – lehetőleg ott, ahol van tűzoltókészülék” – mondta Helmut Marko a német Sky Sport televíziónak.

A szakember hozzátette, nehéz hetek állnak előttük, hiszen a technikai problémák megoldásán túl arra is koncentrálniuk kell, hogy valahogy könnyebbé tegyék az RB18-as kódjelű versenyautót.

„Nemcsak ezek a műszaki problémák okoznak gondot, amik jelenleg óriási kérdőjelet jelentenek számunkra, mivel nem tudjuk, mik ezek. A másik probléma a súly. Jóval nehezebbek vagyunk a Ferrarinál. Óriási egyensúlyozásról van itt szó – és még a költségplafon is itt van.”

„Nehéz időszak vár ránk. Meglepett bennünket, mennyire gyors volt ma a Ferrari. Sokkal kisebb gondot kellett fordítaniuk a gumikezelésre, mint nekünk. A Ferrari sajnos saját ligájában autózott, mi egyértelműen le voltunk maradva, habár Perez nagyszerű versenyt futott.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!