A Red Bullt meglepte, hogy a Mercedes már Bakuban motort cserélt - F1VILÁG.HU

A Red Bullt meglepte, hogy a Mercedes már Bakuban motort cserélt

HIRDETÉS
A Red Bull Forma-1-es csapatát irányító Christian Horner elárulta, meglepődtek azon, hogy bajnoki riválisuk, a Mercedes már a két héttel ezelőtti Azeri Nagydíjon beszerelte az idei második erőforrásokat versenyautóiba.
IMOLA, ITALY - APRIL 16: Red Bull Racing Team Principal Christian Horner looks on from the pitwall during practice ahead of the F1 Grand Prix of Emilia Romagna at Autodromo Enzo e Dino Ferrari on April 16, 2021 in Imola, Italy. (Photo by Mark Thompson/Getty Images)

A szabályok szerint minden versenyző három V6-os aggregátot használhat fel büntetlenül az évad során, Lewis Hamilton és Valtteri Bottas, illetve a Ferrari versenyzői azonban már Bakuban megkapták második motorjaikat.

A Red Bull viszont csak Le Castellet-ben, a Francia Nagydíjra cserélte le az első erőforrásokat: Max Verstappen és Sergio Perez is új motort kapott erre a hétvégére.

„Meglepett, hogy a Mercedes ilyen hamar kicserélte motorjait” – mondta Christian Horner a Sky Sports F1 televíziónak nyilatkozva pénteken. „Az elmúlt években nem láttunk tőlük ilyet, ők szokták a legtovább használni a motorokat.”

„Lehet, hogy jobban használódtak a motorok, mint várták – nem tudom. Mi tartjuk magunkat a terveinkhez, viszont nagy nehéz megjósolni, hogy hány versenyünk lesz idén.”

Az idei versenynaptár 23 nagydíjból állt, nemrég azonban bejelentették, hogy a Szingapúri Nagydíjat nem tudják megtartani ősszel. A bizonytalanság miatt természetesen a csapatoknak is nehéz dolguk van a motorokkal való sakkozást illetően.

Arra a kérdésre, hogy jelen állás szerint hány versenyt sikerül megtartani 2021-ben, Horner így felelt: „Azt feltételezzük, hogy legrosszabb esetben is 21-et. Kíváncsian várjuk, hogy mivel áll elő Stefano [Domenicali] és a csapata a nyári szünetig.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!