Friss hírek

A Red Bullt meglepte, hogy előbb nyert versenyt, mint a Ferrari

A Red Bullt és a Hondát is meglepte, hogy a múlt hétvégi Osztrák Nagydíjon sikerült megszerezniük első közös győzelmüket, a Mercedes ugyanis „szinte tökéletes” formát mutatott a 2019-es szezon eddig eltelt részében.

Spielbergben Max Verstappen szelte át elsőként a célvonalat, és bár az első dobogó már az évadnyitó Ausztrál Nagydíjon összejött, a Mercedes domináns teljesítménye igencsak korlátozta a Red Bull lehetőségeit a győzelmek tekintetében.

Maszaszi Jamamoto, a Honda F1-es főnöke pedig bevallotta, a szezonkezdet keményebbre sikeredett, mint várták.

Hirdetés
 

„Arra számítottunk, hogy jobban indul az idény” – mondta a szakember még Verstappen ausztriai győzelme előtt.

„A Mercedes fejlődött, és nemigen van gyenge pontjuk. Jó kasztni, jó motor, jó versenyzők, jó menedzsment – szinte tökéletesek. Nem igazán számítottunk ilyen nagy fejlődésre a Mercedes részéről. Egy kicsit eltért a dolog a várakozásainktól.”

A Mercedest viszont Ausztriában hűtési problémák hátráltatták, a győzelmet pedig végül nem a Ferrari, hanem a Red Bull orozta el az ezüstnyilak elől.

Arra a kérdésre, hogy meglepődtek-e azon, hogy előbb nyertek futamot, mint a Ferrari, Christian Horner csapatfőnök így felelt: „Ha pár versennyel ezelőtt kérdezik ezt, akkor abszolút.”

„De Max volt az utolsó nem Mercedes-pilóta, aki futamot nyert tavaly Mexikóban, és ő az első idén, aki legyűrte a Mercedest, ami fenomenális eredmény.”

„Ha Franciaországban megkérdeztek volna arról, hogy nyerhetünk-e Ausztriában, én inkább csak a dobogót mondtam volna. Annak is örültem volna.”

A Honda a szezon első felében is komoly fejlődést ért el V6-os erőforrásával, így a Red Bull egyre sűrűbben tud harcba szállni a Mercedesszel és a Ferrarival.

Tojoharu Tanabi, a Honda technikai igazgatója elismerte, „nem számított ilyen eredményre”.

„Az elmúlt versenyeken nagyon erős Mercedeseket láttunk. Olykor a Ferrarival küzdöttünk, de Ausztriában a miénk volt a legerősebb teljesítmény. Egy kicsit meglepett.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

A Red Bullt meglepte, hogy előbb nyert versenyt, mint a Ferrari
Leclerc szerint a Ferrarinak „mindenben” javulnia kell
Russell tárgyalást kezdeményez az FIA-val a büntetések miatt
Wolff: A Red Bull van annyira domináns, mint a Mercedes 2014-ben
Hamilton: Ez a Red Bull a leggyorsabb autó, amit valaha láttam

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!