A Red Bullt meglepte, hogy előbb nyert versenyt, mint a Ferrari

SPIELBERG, AUSTRIA - JUNE 28: Max Verstappen of the Netherlands driving the (33) Aston Martin Red Bull Racing RB15 on track during practice for the F1 Grand Prix of Austria at Red Bull Ring on June 28, 2019 in Spielberg, Austria. (Photo by Bryn Lennon/Getty Images) // Getty Images / Red Bull Content Pool // AP-1ZSNE98M91W11 // Usage for editorial use only // Please go to www.redbullcontentpool.com for further information. //
Fotó: Red Bull Racing
A Red Bullt és a Hondát is meglepte, hogy a múlt hétvégi Osztrák Nagydíjon sikerült megszerezniük első közös győzelmüket, a Mercedes ugyanis „szinte tökéletes” formát mutatott a 2019-es szezon eddig eltelt részében.

Spielbergben Max Verstappen szelte át elsőként a célvonalat, és bár az első dobogó már az évadnyitó Ausztrál Nagydíjon összejött, a Mercedes domináns teljesítménye igencsak korlátozta a Red Bull lehetőségeit a győzelmek tekintetében.

Maszaszi Jamamoto, a Honda F1-es főnöke pedig bevallotta, a szezonkezdet keményebbre sikeredett, mint várták.

„Arra számítottunk, hogy jobban indul az idény” – mondta a szakember még Verstappen ausztriai győzelme előtt.

„A Mercedes fejlődött, és nemigen van gyenge pontjuk. Jó kasztni, jó motor, jó versenyzők, jó menedzsment – szinte tökéletesek. Nem igazán számítottunk ilyen nagy fejlődésre a Mercedes részéről. Egy kicsit eltért a dolog a várakozásainktól.”

A Mercedest viszont Ausztriában hűtési problémák hátráltatták, a győzelmet pedig végül nem a Ferrari, hanem a Red Bull orozta el az ezüstnyilak elől.

Arra a kérdésre, hogy meglepődtek-e azon, hogy előbb nyertek futamot, mint a Ferrari, Christian Horner csapatfőnök így felelt: „Ha pár versennyel ezelőtt kérdezik ezt, akkor abszolút.”

„De Max volt az utolsó nem Mercedes-pilóta, aki futamot nyert tavaly Mexikóban, és ő az első idén, aki legyűrte a Mercedest, ami fenomenális eredmény.”

„Ha Franciaországban megkérdeztek volna arról, hogy nyerhetünk-e Ausztriában, én inkább csak a dobogót mondtam volna. Annak is örültem volna.”

A Honda a szezon első felében is komoly fejlődést ért el V6-os erőforrásával, így a Red Bull egyre sűrűbben tud harcba szállni a Mercedesszel és a Ferrarival.

Tojoharu Tanabi, a Honda technikai igazgatója elismerte, „nem számított ilyen eredményre”.

„Az elmúlt versenyeken nagyon erős Mercedeseket láttunk. Olykor a Ferrarival küzdöttünk, de Ausztriában a miénk volt a legerősebb teljesítmény. Egy kicsit meglepett.”

Görgess tovább, ez is érdekelhet!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Az F1-es Osztrák Nagydíj TV-közvetítései!