Friss hírek

A Red Bullt meglepte, hogy ennyire lemaradt a Ferraritól

Meglepte a Red Bull Forma-1-es csapatát az a hátrány, amit a Monacói Nagydíj pénteki edzésnapján szenvedett el a Ferrarihoz képest. Sergio Perez és Max Verstappen is azt mondja, javulniuk kell a szombati időmérőre.

A monte-carlói nyitónap mindkét szabadedzésén Charles Leclerc volt a leggyorsabb a Ferrarival, a második gyakorláson pedig Sergio Perez és Max Verstappen jó 4 tizedmásodperccel maradt el a monacóitól. Perez a második szabadedzés után elismerte, egy kicsit meglepte őket a hátrányuk, de természetesen mindent megtesznek majd azért, hogy feljavuljanak. 

„Összességében úgy tűnik, lemaradásban vagyunk egy kicsit a Ferrarihoz képest. Nagyon erősnek tűnnek” – mondta a mexikói versenyző. „Ki fogjuk elemezni az adatokat, hogy lássuk, mit tehetünk, de nagyon gyorsnak tűntek ma. Egy kicsit meg is lepett minket a lemaradásunk.”

„Számítottunk arra, hogy hátrányban leszünk, de nem ekkora lemaradást vártunk, mint amekkorát láttunk a nyitónapon. És ez azt jelenti, hogy bőven van tennivaló – és majd szombaton meglátjuk. A Q3 az, ami igazán számít!”

A napot a 4. pozícióban záró Max Verstappen arról beszélt, még nem az igazi a Red Bull autója, így javítaniuk kell a beállításokon.

„Ha sikerül jobb egyensúlyt találnunk, egy kicsit jobban tudjuk majd támadni a kanyarokat, és akkor természetesen a köridők is javulnak” – magyarázta a vb-címvédő. „A Ferrarihoz képest egyértelmű, hogy találnunk kell még egy kis tempót, szóval minden a finomhangolásról szól most, illetve arról, hogy jobb egyensúlyt találjunk.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!