Friss hírek

A Red Bullt motiválja a Mercedes idei sikere

A Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner elmondta, hogy a Mercedes egyeduralma az idei évben nem hogy frusztrálttá, sokkal inkább még éhesebbé tette őket a sikerre.


A Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner elmondta, hogy a Mercedes egyeduralma az idei évben nem hogy frusztrálttá, sokkal inkább még éhesebbé tette őket a sikerre.

Azt követően, hogy az elmúlt négy évben megnyerte a bajnoki címet, a Red Bull dominanciája véget ért már hivatalosan is, hiszen a Mercedes az elmúlt futamnak helyet adó Orosz Nagydíjon megszerezte az idei konstruktőri bajnoki címet.

Horner azonban elmondta, hogy már a balul sikerült téli tesztszezon után tudták, hogy nem lesz esélyük a címvédésre, azonban úgy érzi, nagyon jó munkát végeztek az elmúlt időben, hiszen többször is nyerni tudtak.

„Már februárban láttuk, hogy nagyon nem leszünk rendben, a Mercedes pedig a legjobb munkát végezte mindenki közül, és ez motivál bennünket” – mondta a szakember.

„Mindenki tudja, hogy mennyi munka kell egy bajnoki cím megszerzéséhez, és mi ezt zsinórban négyszer is megcsináltuk, ami egy hatalmas eredmény. Ugyan egy elég gyenge évünk van idén, másodikok vagyunk a bajnokságban, amivel elégedettek lehetünk.”

Horner szerint a Red Bull tanult a hibákból, és bízik abban, hogy motorpartnerük, a Renault is hozni tud valami pluszt a télen, amivel ismét esélyük lesz a bajnoki cím megszerzésére 2015-ben.

„A Mercedesen kívül az egyedüli csapat vagyunk, akik nyerni tudtak az idei évben, és nem is egyszer, három alkalommal” – folytatta.

„Azt gondolom, hogy a kezdeti nehézségek ellenére nagyon jól teljesítettünk, fantasztikus volt a feltámadásunk, és jöttek az eredmények, büszkék lehetünk erre. Remélhetőleg a motorunk is erősebb lesz jövőre, és még komolyabb erőt képviselhetünk majd a mezőnyben.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Ezeket is ajánljuk!

További hírek