A Red Bullt nem nyugtatják meg a Ferrari műszaki gondjai - F1VILÁG.HU

A Red Bullt nem nyugtatják meg a Ferrari műszaki gondjai

Egyáltalán nem nyugtatják meg a Red Bull Forma-1-es csapatát azok a műszaki problémák, melyek ellenfelét, a Ferrarit sújtották az elmúlt időszakban. Az energiaital-gyárosok hangsúlyozzák, továbbra is az a legfontosabb, hogy saját magukra fókuszáljanak.

A Ferrari az idei bajnokság első felében kétségkívül gyors – ha nem a leggyorsabb – autóval rendelkezett, ám taktikai hibák és számos műszaki probléma nagyban hozzájárultak ahhoz, hogy az olaszok viszonylag nagy hátrányba kerültek a bajnokságban a Red Bull-lal szemben.

Charles Leclerc Barcelonában és Bakuban is a győzelemtől esett el egy motorprobléma miatt, míg a múlt hétvégi Osztrák Nagydíjon ugyancsak a V6-os erőforrással volt gond: ezúttal Carlos Sainz alatt állt meg a Ferrari, nem sokkal később pedig Leclerc-nél is technikai problémák jelentkeztek, ám neki szerencséje volt, célba tudott érni versenyautójával.

A műszaki problémák kétségkívül nagyon aggasztóak a Ferrari számára: Mattia Binotto csapatfőnök a spielbergi futam után elismerte, a verseny utolsó köreit idegességében nem is tudta nézni. A Red Bullnál viszont azt mondják, őket nem tölti el megnyugvással az, hogy riválisuk küszködik: Christian Horner csapatfőnök azt mondja, arra kell koncentrálniuk, hogy a saját autójukból a legtöbbet hozzák ki.

Arra a kérdésre, hogy a Red Bull érez-e némi biztonságot amiatt, hogy a Ferrarit komoly műszaki gondok hátráltatják, Horner így felelt: „Nem igazán. Nem rájuk fókuszálunk. Nem kontrollálhatjuk, és nem is járulhatunk hozzá ehhez semmilyen módon. Azt gondolom, nekünk magunkra kell összpontosítanunk, és a legtöbbet kell kihoznunk a saját csomagunkból.”

„Ausztriában nagyon erős autójuk volt, és simán végezhettek volna az első és a második helyeken.”

Max Verstappen előnye jelenleg 38 pont az összetettben Charles Leclerc előtt, Horner azonban azt mondja, nagyon hosszú az idei bajnokság, így nem dőlhetnek hátra – minden teljesen nyitott.

„Abszolút. Még csak a bajnokság felénél járunk, a dolgok pedig sokat ingadoznak. Még rettentően sok van hátra. Ausztriában sikerült a kárminimalizálás, hiszen megszereztük a pole-t, a sprintfutamon nyertünk, és a versenyen a második helyen értünk célba. Azt hiszem, Max mindössze 5 pontot veszített Charles-lal szemben az egyéni összetettben, és a konstruktőri tabella tekintetében is visszafogottak a károk.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!