Friss hírek

A Renault 2013-ban is a sikerre törekszik

Miközben folyamatosan dolgozik jövő évi motorján, a Renault továbbra is mindent megtesz azért, hogy tökéletesítse az idei évben is használatos V8-as erőforrását.


Miközben folyamatosan dolgozik jövő évi motorján, a Renault továbbra is mindent megtesz azért, hogy tökéletesítse az idei évben is használatos V8-as erőforrását.

A francia gyártó négy csapatot lát el aggregátoraival a Forma-1-ben: a Lotust, a Red Bullt, a Williamst és a Caterhamet.

A Renault hétfőn nyilvánosságra hozta az első fotókat új, V6-os motorjáról, mely 2014-ben, az új motorformula érkezésekor kap majd helyet partnercsapatai autóiban.

A vállalat technikai igazgatója, Rob White azonban kijelentette, természetesen mindent megtesznek azért, hogy 2013-ban is a lehető legjobb erőforrásokat bocsássák csapataik rendelkezésére.

„Partnercsapatainknak maximális támogatást kell nyújtanunk ahhoz, hogy optimalizálni tudják idei autóik teljesítményét” – mondta a szakember.

„Az új autók ugyanis mások, mint a tavalyiak. Biztosnak kell lennünk abban, hogy nem veszünk vissza a fejlesztésekből túl korán.”

White elmondta, az elmúlt hónapokban keményen dolgoztak V8-as motorjaikon. 2012-ben több technikai probléma is hátráltatta a Renault-motorokat használó csapatokat, így a franciák megpróbáltak megoldást találni a gondokra.

„Jó ideje vagyunk már a Forma-1-ben, és egy leckét mindig megtanulunk: nem helyezhetjük zálogba a jelent azért, hogy kifizethessük a jövőt. Egyszóval mindent megteszünk azért, hogy sikeresek legyünk 2013-ban.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Ezeket is ajánljuk!

További hírek