A Renault 2017-ben is folytatná a Red Bull-lal

A Renault minden erejével azon van, hogy 2017-ben is motorokat szállítson a Red Bull Forma-1-es csapatának – írja a Motorsport.com című szaklap forrásaira hivatkozva.


A Renault minden erejével azon van, hogy 2017-ben is motorokat szállítson a Red Bull Forma-1-es csapatának – írja a Motorsport.com című szaklap forrásaira hivatkozva.

A francia gyártó és a Milton Keynes-i istálló korábban sorozatban négy világbajnoki címet nyert közösen, a V6-os erőforrások bevezetése után azonban viszonyuk olyannyira megromlott, hogy a 2015-ös idény végén kis híján véget vetettek partnerségüknek.

A Red Bull végül maradt a Renault-motoroknál, mivel sem a Ferrarival, sem a Mercedesszel, sem pedig a Hondával nem tudott megállapodni – igaz, a francia gyártó erőforrásait TAG Heuer néven működtetik autóikban.

A Motorsport.com című szaklap mai cikkében azt írja, a Renault-nál komolyan törekszenek arra, hogy megújítsák szerződésüket a Red Bull-lal, az ugyanis komoly előnyökkel járhat mindaddig, amíg saját gyári csapata a kasztni tekintetében nem tud kiemelkedő teljesítményt nyújtani.

„Hogy őszinte legyek, ez a legjobb dolog, ami történhet Enstone-ban. Nagyon fontos, hogy legyen egy mércénk” – mondta Frederic Vasseur, a Renault csapatfőnöke.

„Tudjuk, hogy a Red Bull kasztnija jelenleg az egyik legjobb a mezőnyben, és fontos, hogy tudjuk, pontosan hogy is állunk, és mik lesznek a céljaink rövid távon. Hogy őszinte legyek, én a magam részéről mindent megteszek azért, hogy minden maradjon így.”

Arra a kérdésre, hogy nem tart-e attól, hogy egy olyan erős rivális használja a továbbiakban is a Renault erőforrásait, mint a Red Bull, Vasseur így felelt: „Kezelnünk kell a nyomást, ezzel együtt kell élnünk. Ha nem megy, jobb, ha otthon maradsz és munkahelyet váltasz. A nyomás a legjobb módja annak, hogy előrelendítsük a csapatot, szükségünk van rá.”

Úgy tűnik, a Red Bull szerződésének megújításával kapcsolatban már előrehaladott tárgyalások folynak, és akár már május végére pont kerülhet az ügylet végére.

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS