A Renault 2017-ben is motort akar adni a Red Bullnak

A Forma-1-ben idén már újra gyári csapatként szereplő Renault Barcelonában megerősítette, ajánlatot tettek a Red Bull Racing csapatának, hiszen szívesen szállítanának 2017-ben is motorokat az osztrákoknak.


A Forma-1-ben idén már újra gyári csapatként szereplő Renault Barcelonában megerősítette, ajánlatot tettek a Red Bull Racing csapatának, hiszen szívesen szállítanának 2017-ben is motorokat az osztrákoknak.

A Motorsport.com című internetes szaklap szellőztette meg még az Orosz Nagydíj idején, hogy a franciák a tavaly megromlott kapcsolat ellenére jövőre is folytatni akarják partnerségüket a Milton Keynes-i alakulattal.

A Nemzetközi Automobil Szövetséggel (FIA) kötött megállapodás értelmében május 15-ig kell értesíteni a testületet arról, hogy mely csapattal állnak szerződésben, illetve kiknek tettek ajánlatot a következő szezonra.

„Azt hiszem, elmondhatjuk, hogy a Red Bullnak van egy ajánlata” – mondta Cyril Abiteboul, a Renault F1-es főnöke a Motorsport.com című lapnak.

„Ha tavaly ilyenkor megkérdeztek volna erről, nem tudtam volna választ adni. Szóval nem ugyanaz a helyzet. Amit elmondhatok, hogy a Renault és a Red Bull közti kapcsolat jobb lett. Egyértelműen javult a motorral elért fejlődés okán.”

Abiteboul kifejtette, a várhatóan Montrealban debütáló új motorspecifikáció is előrelendítheti majd az egyeztetéseket a felek között.

„Ha a legfőbb kérdésekben sikerül megállapodni – márpedig most úgy tűnik –, akkor már csak a számokkal kapcsolatban kell dűlőre jutni. Nem titok, hogy a Renault szívesen szállítana motorokat a Red Bullnak a jövőben is. Hogy még konkrétabb legyek, én ezt szeretném, ez a kívánságom.”

„Most ki kell érdemelnünk ezt technikai és versenyképességi szempontból. A termékünk teljesítménye számít ugyanis a Red Bullnak, és ami azt illeti, a jövő heti, barcelonai teszt a lehető legjobbkor jön most számunkra.”

„A május 15-i határidőre vonatkozóan ugyan egy kicsit talán késő van, de egy ajánlattételre mindenképpen jó lehet, mielőtt megállapodunk. Szóval a Red Bullnak van egy konkrét ajánlata tőlünk.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS