Eifel Nagydíj
Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: email
Email
Megosztás itt: whatsapp
WhatsApp

A Renault a Force India legnagyobb ellenfele

Adrian Sutil úgy gondolja, hogy csapatának mindene megvan ahhoz, hogy folyamatosan ott legyen a pontszerző helyeken, és harcba szálljon a Renault-val a konstruktőri ötödik pozícióért, miután az első négy helyet kibérelték maguknak az élcsapatok.


Adrian Sutil úgy gondolja, hogy csapatának mindene megvan ahhoz, hogy folyamatosan ott legyen a pontszerző helyeken, és harcba szálljon a Renault-val a konstruktőri ötödik pozícióért, miután az első négy helyet kibérelték maguknak az élcsapatok.

A Force India az idei évben eddig minden versenyen pontokat szerzett, és Sutil kivétel nélkül bejutott az időmérő harmadik etapjába, ami fantasztikus eredménynek mondható egy kiscsapat számára.

A német versenyző úgy gondolja, hogy ez még csak a kezdet, és mindenük megvan ahhoz, hogy a bajnokság hátralévő részében még jobb eredményeket érhessenek el.

„Úgy gondolom, hogy nagyon jó munkát végeztünk a télen, és az első versenyek jól alakultak számunkra” – mondta Sutil. „Egy olyan autónk van, amely folyamatosan ott lehet a top10-ben, és egyértelműen egy jobb csapat vagyunk az idei évben.”

„Jó látni, hogy hol állunk. Harcba tudunk szállni a nagycsapatokkal. Nem egyszerű, de néha lehetséges, és ki kell használnunk a lehetőségeinket. Száraz körülmények között valahol a nyolcadik és a tizenkettedik hely között vagyunk, és egy jó körrel a Q2-ben, gond nélkül továbbjuthatunk. Az esőben pedig nem kétséges, hogy nagyon erősek vagyunk.”

„Újításokat tervezünk a következő versenyekre. Ha ez sikerül, és a szezon során tovább folytatjuk ezt a tendenciát, akkor folyamatosan ott lehetünk a Q3-ban az időmérőn.”

Bár az első négy csapat (Red Bull, Ferrari, McLaren, Mercedes) ellépett a követő bolytól, Sutil szerint minden esélyük megvan arra, hogy az említett alakulatokat leszámítva, ők legyenek a legerősebbek a mezőnyben, ám ehhez le kell győzniük a Renault-t.

„Szinte azonos a teljesítményünk, bár egy kicsit még lemaradásban vagyunk. Azt gondolom, hogy körönként még olyan két tized hiányzik ahhoz, hogy legyőzzük őket” – mondta Sutil, aki szerint a rajtokon kell még dolgozniuk, amiben sokkal erősebb náluk a Renault.

„A kigyorsítás terén egy kicsit még javulnunk kell. Az idei évben a Renault fantasztikus rajtokat produkál. Nekünk is erre kell fókuszálnunk, mert ugyan nem vagyunk rosszak, azonban van még mit fejlődni.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

A Renault a Force India legnagyobb ellenfele
Új diffúzorral érkezik Portugáliába a Ferrari
Itt a Racing Point válasza: Ezért nem tesztelték Strollt a Nürburgringen!
Már hétvégén bejelenti Schumacher szerződtetését a Haas?
Súlyos kérdéseket vet fel Stroll pozitív koronavírus-tesztje
Red Bull: Ha Albon nem javul, kívülről kell versenyzőt hoznunk