Orosz Nagydíj
Next
Prev

A Renault biztos benne, Hülkenberg hamarosan dobogóra áll

Fotó: Renault
Nico Hulkenberg (GER) Renault Sport F1 Team RS18. Chinese Grand Prix, Saturday 14th April 2018. Shanghai, China. Hülkenberg

A Renault F1-es főnöke, Cyril Abiteboul szerint Nico Hülkenberg idei pazar teljesítményére kiváló példa az, hogy Carlos Sainz, aki korábban Max Verstappen csapattársa volt, egyelőre nehezen tud felérni a szintjére.

Sainzot a Red Bull adta kölcsön a Renault-nak, korábban pedig a Toro Rossónál 23 versenyhétvégén keresztül volt Verstappen csapattársa.

Bár a holland több pontot szerzett spanyol csapattársánál, Sainz az időmérőkön remekelt, és gyakran megbízhatósági problémák hátráltatták.

Cyril Abiteboul, a Renault F1-es főnöke azt mondja, ez is remekül kifejezi azt, hogy mennyire lenyűgöző, hogy Nico Hülkenberg az idei szezon első 3 versenyén maga mögé utasította Sainzot, és miközben a spanyol 3, a német 22 pontot gyűjtött.

„Ki kell mondani, hogy Sainz egy kis lemaradásban van Nicóhoz képest, de ez csak azt jelzi, hogy Nico mennyire erős” – mondta a szakember.

„Mindig érdekes megfigyelni egy versenyző csapatváltását, mert mert összehasonlítva a csapattársával alapvetően lehet összehasonlítást végezni a mezőny többi tagjával is.”

„Ha emlékeznek rá, Carlos hogyan szerepelt Verstappen ellen, az valójában kiválóan jelzi, mennyire erős Nico.”

Sainz a tavalyi szezon utolsó három versenyhétvégéjének időmérőjén alulmaradt Hülkenberggel szemben, és bár a melbourne-i idénynyitón egészen a Q3-ig gyorsabb volt a németnél, végül nem tudott felülkerekedni rajta.

„Van némi lemaradása, de semmi ok a pánikra – sem szombaton, sem vasárnap. Teljes mértékben biztos vagyok abban, hogy a mi környezetünkben folytatni tudja a tanulást és a fejlődést, és remélhetőleg felér Nico szintjére.”

„Ugyanakkor Nicót is űzi-hajtja. Az a Nico, aki idén vezet nálunk, más, mint a tavalyi!”

A Mercedes, a Ferrari és a Red Bull pilótái után Hülkenberg volt a legkövetkezetesebb az F1-es mezőnyben: az eddigi három időmérőn három 7. helyet szerzett.

Abiteboul azt mondja, „kétségkívül ő a legjobb az élmezőny mögött”, és „fantasztikus” versenyeket futott.

„Most Bakuba érkezünk majd, ahol emlékeim szerint Nico hibázott, nekiment a falnak, ami talán a dobogóba került” – mondta Abiteboul.

„Abszolút a dobogóra hajtunk. Úgy érzem, hogy ez a sok (138) dobogó nélküli verseny nem sokáig tart majd.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS