A Renault cáfolja, hogy kiszáll a Forma-1-ből

(L to R): Alain Prost (FRA) Renault Sport F1 Team Special Advisor with Cyril Abiteboul (FRA) Renault Sport F1 Managing Director. Abu Dhabi Grand Prix, Saturday 24th November 2018. Yas Marina Circuit, Abu Dhabi, UAE.
Fotó: Renault
A Renault Forma-1-es csapatát irányító Cyril Abiteboul határozottan cáfolta azokat a híreszteléseket, melyek szerint a francia gyártó a szezon végén kivonul a száguldó cirkuszból.

A csapat komoly célokat tűzött ki maga elé, amikor néhány éve visszatért az F1-be gyári csapatként, ám a tavalyi évben is várakozásokon alul teljesített.

A McLaren csapata ráadásul tavaly bejelentette, 2021-től már nem a Renault, hanem a Mercedes motorjait használja, döntéséhez pedig annak ellenére tartja magát, hogy a jövő évre tervezett új technikai szabályok bevezetése egy évet csúszik a koronavírus-járvány miatt.

Emiatt ismét felmerültek olyan hírek, hogy a Renault a szezon végén akár ki is vonulhat a Forma-1-ből, Cyril Abiteoul azonban cáfolta ezt.

„Nagy nyomás van most mind a 10 csapaton. De van itt valami furcsaság a Renault-val kapcsolatban. Az az érzésem, hogy nekünk sokkal többször kell ilyen jellegű kérdésekre válaszolnunk. És azon gondolkodom, hogy miért…” – mondta a francia szakember a kivonulással kapcsolatos pletykákra reagálva.

„42 éve vagyunk az F1-ben ilyen vagy olyan formában. Elismerem, hogy volt némi következetlenség, voltak kinyilatkoztatások, és változtatások is a menedzsmentben. De a helyzet az, hogy van két jól felszerelt gyárunk, 1200 embert foglalkoztatunk, és nagyon előrehaladott állapotban vagyunk nemcsak az idei év, hanem a jövő év vonatkozásában is.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS