Friss hírek

A Renault cáfolja, hogy kiszáll a Forma-1-ből

A Renault Forma-1-es csapatát irányító Cyril Abiteboul határozottan cáfolta azokat a híreszteléseket, melyek szerint a francia gyártó a szezon végén kivonul a száguldó cirkuszból.

A csapat komoly célokat tűzött ki maga elé, amikor néhány éve visszatért az F1-be gyári csapatként, ám a tavalyi évben is várakozásokon alul teljesített.

A McLaren csapata ráadásul tavaly bejelentette, 2021-től már nem a Renault, hanem a Mercedes motorjait használja, döntéséhez pedig annak ellenére tartja magát, hogy a jövő évre tervezett új technikai szabályok bevezetése egy évet csúszik a koronavírus-járvány miatt.

Emiatt ismét felmerültek olyan hírek, hogy a Renault a szezon végén akár ki is vonulhat a Forma-1-ből, Cyril Abiteoul azonban cáfolta ezt.

„Nagy nyomás van most mind a 10 csapaton. De van itt valami furcsaság a Renault-val kapcsolatban. Az az érzésem, hogy nekünk sokkal többször kell ilyen jellegű kérdésekre válaszolnunk. És azon gondolkodom, hogy miért…” – mondta a francia szakember a kivonulással kapcsolatos pletykákra reagálva.

„42 éve vagyunk az F1-ben ilyen vagy olyan formában. Elismerem, hogy volt némi következetlenség, voltak kinyilatkoztatások, és változtatások is a menedzsmentben. De a helyzet az, hogy van két jól felszerelt gyárunk, 1200 embert foglalkoztatunk, és nagyon előrehaladott állapotban vagyunk nemcsak az idei év, hanem a jövő év vonatkozásában is.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!