A Renault célja, hogy a Mercedes előtt maradjon - F1VILÁG.HU

A Renault célja, hogy a Mercedes előtt maradjon

HIRDETÉS

A Lotus Renault GP célja, hogy a Mercedes előtt maradjon a hétvégi Spanyol Nagydíjon – árulta el az istálló orosz versenyzője, Vitaly Petrov, aki szerint lehetetlen megjósolni, miképp alakul majd a szezon további része.


A Lotus Renault GP célja, hogy a Mercedes előtt maradjon a hétvégi Spanyol Nagydíjon – árulta el az istálló orosz versenyzője, Vitaly Petrov, aki szerint lehetetlen megjósolni, miképp alakul majd a szezon további része.

Petrov jelenleg a nyolcadik helyet foglalja el a világbajnoki tabellán, 21 pontot gyűjtött a szezon első négy versenyén, akárcsak csapattársa, Nick Heidfeld.

Az orosz tehetség a Török Nagydíjon nyolcadikként ért célba, ám végezhetett volna előrébb is, amennyiben a második körben nem ütközik össze a hétszeres világbajnok Michael Schumacherrel.

„Természetesen nagyon fontos, hogy mindketten célba értünk Isztambulban – ennek hála ugyanis sok adatot és információt gyűjtöttünk az abroncsokról és más technikai dolgokról. Emellett az is jó, hogy mindketten mondhatni jó helyen értünk célba, hiszen szereztünk néhány pontot” – mondta Petrov.

„Másfelől viszont kicsit csalódott vagyok a Michaellel [Schumacher] történt incidens miatt, mert emiatt értékes időt – és pontokat – veszítettem.”

Petrov hozzátette, a következő versenyeken is az lesz a legfontosabb, hogy minden lehetséges pontot begyűjtsenek, a csapat célja ugyanis nem más, minthogy a megerősödött Mercedes előtt maradjon.

A Renault versenyzője mindazonáltal elmondta, lehetetlen megjósolni, mit tartogat a szezon további része, a Forma-1-ben ugyanis rendkívül gyorsan változnak a dolgok.

„Nagyon fontos, hogy annyi pontot gyűjtsünk, amennyit csak lehet. A Mercedes most elég erős és elvesz néhány pontot, tehát koncentrálnunk kell és még keményebben kell dolgoznunk, hogy előttük maradjunk. A következő két versenyen mindketten megpróbáljuk a lehető legtöbb egységet begyűjteni.”

„A Forma-1 mindig változik. A dolgok egyik napról a másikra megváltozhatnak, hiszen a csapatok új alkatrészeket gyártanak, és új irányok után kutatnak. Törökországban a Red Bull volt a leggyorsabb, előtte azonban a McLaren nyert, két versennyel ezelőtt pedig mi voltunk a harmadik leggyorsabb alakulat.”

Hirdetés

„Lehetetlen megjósolni, mi történik majd az idény során, mert bármi lehetséges. Minden egyes hétvégére új elemekkel érkezünk, hogy megpróbáljunk tovább javítani az autón.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!