A Renault Ecclestone-nal tárgyalt jövőjéről

Megkezdte a tárgyalásokat Bernie Ecclestone-nal a jövőbeli Forma-1-es szerepvállalásról a Renault – nyilatkozta a francia gyártó motorsport-főnöke, Cyril Abiteboul.


Megkezdte a tárgyalásokat Bernie Ecclestone-nal a jövőbeli Forma-1-es szerepvállalásról a Renault – nyilatkozta a francia gyártó motorsport-főnöke, Cyril Abiteboul.

A Renault jelenleg motorszállítóként tevékenykedik a Forma-1-ben, az elmúlt időszakban pedig arról szóltak a hírek, nem elképzelhetetlen, hogy hátat fordít a királykategóriának, de az is lehet, hogy inkább gyári csapatot indít a száguldó cirkuszban.

A Renault elöljárói, Carlos Ghosn elnök, Jerome Stoll, a Renault Sport F1 ügyvezető elnöke, valamint Abiteboul Monacóban találkoztak a Forma-1-et irányító Ecclestone-nal.

„Azt gondolom, hasznos meeting volt” – mondta Cyril Abiteboul a találkozóról.

„Nem titok, hogy van egy kötelező érvényű szerződésünk 2016 végéig, szóval elsősorban arról igyekeztünk megnyugtatni mindenkit, hogy ezt tiszteletben is fogjuk tartani. Efelől nincs kétség.”

„És aztán el kell gondolkoznunk majd azon is, hogyan tovább. Szóval ezek a tárgyalások jelentik az első lépést. Majd meglátjuk.”

„Monaco általában helyszínéül szolgál a Renault menedzsmentje, valamint a Forma-1 tulajdonosai, elsősorban Bernie közti egyeztetéseknek. Remek találkozó volt, tisztázni tudtuk a Renault álláspontját azok után, hogy számos híresztelés napvilágot látott a Renault nevében olyanoktól, akiknek semmi közük a vállalathoz.”

„Először Bernie-vel szerettünk volna leülni, meg akartuk vitatni a lehetséges opciókat.”

A francia vállalat bevallottan arra törekszik, hogy a lehető legjobban reklámozni tudja saját brandjét.

„Szeretnénk, ha megtérülne a befektetésünk, többet szeretnénk kapni azért, amit a sportban csinálunk.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!