A Renault egyeztet az FIA-val Alonso 2020-as tesztjéről - F1VILÁG.HU

A Renault egyeztet az FIA-val Alonso 2020-as tesztjéről

HIRDETÉS
Egyeztetéseket folytat a Nemzetközi Automobil Szövetséggel (FIA) a Renault Forma-1-es csapata azzal kapcsolatban, hogy Fernando Alonso részt vehet-e majd a szezont követő abu dhabi teszten.
Fernando Alonso, McLaren, Italian Grand Prix 2019, Monza

A kétszeres F1-es bajnok 2021-ben a Renault színeiben tér vissza a száguldó cirkuszba, a felek pedig szeretnék, ha Alonso már idén Forma-1-es versenyautóba ülhetne. Az viszont kizárt, hogy a spanyol versenyző hivatalos szabadedzésen vezethetni a Renault-t.

„Kezdetben úgy állt hozzá, hogy ’vezetek, amikor vezetek’” – mondta Cyril Abiteboul csapatfőnök Alonsóval kapcsolatban. „De most már az az érzésem, hogy nagyon is szeretne autóba ülni, még a jelenlegi autóval is. Szóval vizsgáljuk a lehetőségét ennek.”

„Nem szabadedzésről beszélek, de őszintén szólva nincs is szüksége erre. Viszont szeretnénk őt autóban látni, mert érzem, hogy ki van éhezve rá.”

A hivatalos versenyhétvégéket leszámítva viszont nem sok lehetősége lesz Alonsónak arra, hogy kipróbálja a Renault idei autóját. A Forma-1 csapatai a szezonzáró Abu Dhabi Nagydíjat követően egy háromnapos teszten vettek volna részt, mivel azonba na Pirelli abroncsai a jövő évre nem változnak, a mezőny tagjai megegyeztek abban, hogy mindössze egy napot töltenek el teszteléssel az idényzárót követően – ezt a tesztnapot pedig a fiatal versenyzőknek tartanák fent.

A szabályok szerint egy csapat két autóval körözhet majd, és olyan pilótát kell autóba ültetni, aki pályafutása során még nem vett részt több mint két F1-es világbajnoki futamon – hacsak az FIA nem ad kivételt egy istállónak.

Ha tehát a Renault Alonsót akarja szerepeltetni az abu dhabi teszten, az FIA jóváhagyására lesz szüksége. Arra a kérdésre, hogy van-e esély arra, hogy a spanyol autóba ül majd a Yas Marina versenypályán, Abiteboul így felelt: „Igen, abszolút Látnunk kell, hogy ez megtörténhet-e a tesztek kritériumai alapján. Szóval egyeztetünk az FIA-val erről.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!