Friss hírek

A Renault elkötelezett a Forma-1 iránt

Bár készen áll megváltoztatni stratégiáját a következő idénytől, a Renault továbbra is teljes mértékben elkötelezett marad a Forma-1 mellett, sőt mi több, még nagyobb szerepet kíván vállalni a királykategóriában.Bár készen áll megváltoztatni stratégiáját a következő idénytől, a Renault továbbra is teljes mértékben elkötelezett marad a Forma-1 mellett, sőt mi több, még nagyobb szerepet kíván vállalni a királykategóriában.

Hirdetés
 

Ahogy arról a hétvégén már beszámoltunk, a Renault nem kizárt, hogy eladja f1-es csapata maradék részvényeit, és a jövőben csak motor- és technikai beszállítóként marad a sportban, ugyanis a GenII Capital többségi tulajdonában lévő gárda, tárgyalásban áll a Lotus Cars-szal.

Bár a hírek hallatán sokan azt gondolták, hogy a francia autógyártó a 2012-es idény végén (miután lejár motorszerződése a Red Bullal és a Lotusszal) végleg búcsút int az F1-nek, a Renault ügyvezetője, Carlos Ghosn kijelentette, hogy a jövőben még nagyobb szerepet kívánnak vállalni a királykategóriában.

„Annyit tudok mondani, hogy a Renault kapcsolatban marad ezzel a csapattal, bármi is történjen: ellátja motorjaival, és karosszériával, illetve a karosszériával kapcsolatos technológiákkal” – mondta Ghosn, aki részleteken nem kívánt elárulni.

„Emellett bizonyára lesznek pénzügyi megállapodások, marketing megállapodások, amik nekünk kedveznek. Bizonyára lesznek további fejlemények, de egyelőre semmit nem mondhatok.”

„Annyit viszont megerősíthetek, hogy egyre inkább technológiai beszállítói leszünk számos csapatnak a Forma-1-ben.”

Bokszutcai információk szerint a Lotusszal való esetleges összeállás ellenére, a Renault márkajel továbbra is a csapat nevében marad, legalább a 2012-es szezon végéig.

„Névváltozások, mindenhol vannak. Ami kulcsfontosságú, hogy megtartsuk a Renault nevet” – folytatta a szakember. „A Renault F1 Team égisze alatt, igen, van lehetőségünk arra, hogy más csapatok nevében is jelen legyünk. Azonban meg kell említeni, hogy mint a Red Bull része, most már Red Bull Renault-ról beszélünk.”

„A Renault név még több csapatnál feltűnhet, mert nem akarjuk azt a látszatot kelteni, hogy exkluzívan csak egy csapatra koncentrálunk. Jelenleg is több csapattal fejlesztjük a technológiánkat.”

Arra a kérdésre, hogy szerepel-e a Renault tervei között, hogy eladja forma-1-es csapatának még meglévő részvényeit, Ghosn nem adott egyértelmű választ.

„Nem fogom azt mondani, hogy igen, de azt sem, hogy nem. A csapat pénzügyi helyzetével kapcsolatos dolgok mind bizalmasak” – magyarázta.

„Nem azért vagyunk a Forma-1-ben, hogy egy bizonyos csapatot birtokoljunk, hanem azért, hogy népszerűsítsük a Renault nevet és a Renault technológiát szerte a világon.”

„Minden szükséges dolgot megteszünk ezért, a lehető legalacsonyabb áron és a lehető legalacsonyabb befektetéssel. A szükségesnél több erőforrást nem fogunk bevetni annak érdekében, hogy elérjük ezt a célt.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!