A Renault elnézést kért a Red Bulltól a történtekért - F1VILÁG.HU

A Renault elnézést kért a Red Bulltól a történtekért

HIRDETÉS

A Red Bull Racing motorszállítója, a Renault nem tétovázott, és azonnal elnézést kért az energiaital-gyárosoktól a motorhibáért, ami Sebastian Vettel futamgyőzelmébe került a vasárnapi Koreai Nagydíjon.


A Red Bull Racing motorszállítója, a Renault nem tétovázott, és azonnal elnézést kért az energiaital-gyárosoktól a motorhibáért, ami Sebastian Vettel futamgyőzelmébe került a vasárnapi Koreai Nagydíjon.

Vettel magabiztosan vezetett, mikor tíz körrel a leintés előtt elkezdett lassulni autója, majd nem sokkal később füst csapott ki az RB6-os hátuljából, mielőtt végleg elfüstölt volna a Renault motor.

A franciák nem késlekedtek, azonnal a dolgok elébe mentek, és elnézést kértek partnerükről, amiért ilyen helyzetbe hozták őket, ám a vezetőség hozzátette, hogy addig nem tudnak mit mondani, amíg vizsgálat alá nem vetik a meghibásodott V8-as egységet.

„A Renault-nak elnézést kell kérnie az egész csapattól a Seb autójában történt motorhibáért” – mondta a Renault technikai koordinátora, Fabrice Lom.

„Alapos vizsgálatot kell indítanunk, mielőtt még bármi részletet is mondanánk a motorhibával illetően. Ez egy olyan egység volt, ami már három versenyhétvégén szolgált, de egyáltalán nem számítottunk arra, hogy meghibásodhat, hiszen ennek semmi előjele nem volt.”

„Egy borzalmas eredmény ez a csapat számára, hiszen annak ellenére, hogy az első sorból indulhatott, egyetlen pontot sem szerzett, az idei évben először. Érthető, hogy nagyon csalódott mindenki.”

„Azonban az a legfontosabb, hogy harcban vagyunk mindkét bajnokságban, és továbbra is nagyon keményen fogunk hajtani. A mai napon elvéreztünk, azonban vissza fogunk vágni, még erősebben a két hét múlva megrendezésre kerülő Brazil Nagydíjon.”

Mark Webber visszacsúszott a bajnokság második helyére, és tizenegy pontos lemaradásban várhatja a szezon utolsó két versenyét, míg Vettel jelenleg a negyedik pozícióban áll, 25 egységnyi hátrányban az élen álló Ferando Alonsóval szemben.

A Red Bull Racing a mai gyenge eredmény ellenére is vezeti a konstruktőrök versenyét, ám előnye már csak 27 pont a McLarennel szemben, és a Ferrari is egyre veszélyesebb a harmadik helyen.

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!